Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výkonnější notebook do 25 000

Dobrý den, chtěla bych se poradit ohledně výběru notebooku.
Mé požadavky jsou váha do 2kg, displej mezi 13-14', bytelná konstrukce (budu ho nosit do školy), výkonný procesor a GPU - na škole požadují výkonnější PC a budu na tom hrát hry typu LOL, Battlefield, COD.
Na ceně mi zas až tak nezáleží, ale ráda bych se vešla do 25 000. SSD výhodou, nepotřebuji velkou kapacitu HDD (mám spoustu externích disků), nechci mechaniku, na ostatních parametrech mi zase až tak nesejde.
Uvažuji nad Lenovo U430 Touch, vadí mi na něm hlavně lesklý displej a slabší procesor; není na něj navíc moc recenzí, a tak si s ním nejsem příliš jistá.
Za jakékoli tipy děkuji :)

Předmět Autor Datum
No pokud chcete hrát hry typu Battlefield a CoD, tak je za tuto cenu nejlepší volba ASUS N56JN-CN047…
Wolve 14.05.2014 20:31
Wolve
15,6" ASUS N550JK-CN118H ASUS N550JK-CN117H U těchto dvou notebooků bych se nebál ani BF3 na lehce…
MartinCHK 14.05.2014 21:46
MartinCHK
Ufff, zase další herní notebook do školy? Produkty, které lezou ze škol tomu odpovídají a pociťuji t…
LED 15.05.2014 08:52
LED
Oprava: reklamaci --> relaci To je tak, když od rána řešíte další z řady reklamací přehřívajícího se…
LED 15.05.2014 09:02
LED
Pokud chceš hrát hry musíš mít chladicí podložku pod jakýkoliv ntb stejně :)procesor se vždy bude př…
benda 15.05.2014 09:43
benda
A co tim zchladis? Nic! Nejlepsi chlazeni je karton od vajicek-cirkulace vzduchu. Pokud nemas,staci… poslední
Eryo 07.11.2014 10:02
Eryo
Všem zatím děkuji za odpovědi. Nechci herní notebook do školy, ale školní notebook na kterém rozjedu…
CallmeAlice 15.05.2014 11:27
CallmeAlice
Máš zkreslené představy. Dnes se používají lepší materiály než jen plast a kov. Musíš však zabrousit…
LED 15.05.2014 13:10
LED
Já osobně jsem nedávno stál před podobnou volbou, nakonec jsem vybral Acer V7 482PG, všichni strašil…
kenanek14 15.05.2014 16:27
kenanek14
přesně tak, mám ho taky, zatím jediný NB s absolutní spokojeností, chci koupit ještě jeden, ale jsou…
Baryna 07.11.2014 09:28
Baryna

15,6"
ASUS N550JK-CN118H
ASUS N550JK-CN117H

U těchto dvou notebooků bych se nebál ani BF3 na lehce osekané detaily.

14"
Dell Vostro 5470

Tady bych měl trošku obavu, ovšem do karet mu hraje tříletá záruka NBD.

Rozhodně bych nekupoval žádný Acer, nebo plastový MSI a vyhnul bych se raději Sony, Samsungu a pochybnému "Packal Bellu".

Pokud vezmu v potaz Tvé preference, nejlépe mi vychází Lenovo ThinkPad EDGE S440.
+ 14" s HD+
+ matný display
+ dedikovaná grafická karta vyšší střední třídy
+ rychlý disk v kombinaci s SSD
+ cena "do" 25000
+ dostatečné 8GB operační paměti
- dvoujádrový i5U, což znamená, že je řady Ultra Low Power = podtaktovaný, ale na druhou stranu podporuje Hyperthreat, takže to ve finále nemusí být taková řehole.
- Windows 8 (alespoň pro mě)

Ufff, zase další herní notebook do školy? Produkty, které lezou ze škol tomu odpovídají a pociťuji to denně.
Nicméně chválím za zodpovědný přístup ve smyslu volby pevné konstrukce. V tomto případě se jednoznačně seznam s Lenovo Thinkpad X...
Nic pevnějšího v té cenové relaci nenajdeš.
Ještě se zamysli nad úhlopříčkou a počtem článků baterie, tedy kapacitou a výdrží. Na SSD zapomeň, je to doménou cca >35000 Kč notesů (např. TP X230, TP X240).
Ideálně se jdi podívat do pražských Lenovo showroomů a zboží si pečlivě osahej. Jedině tak si uděláš svůj vlastní názor a přestaneš naivně věřit zdejším podavačům plastů a dojdeš k tomu, že tě často směřují k budoucím a drahým problémům.
U Dell se obávám, že tě ve tvé cenové reklamaci zklame plastoidní a měkká konstrukce víka displeje.
Věř, že i na denní nošení na zádech cca 1,5 Kg je docela dost, prostě ti to potvrdí čas. Mám dost za sebou a píšu z vlastních zkušeností.
Závěrem opakuji, běž si zboží osobně prohlédnout a osahat, jedině tak dobře vybereš. Možnosti jsou k dohledání na stránkách Lenovo.
Lenovo má NBD záruku za příplatek, u některých Dell je v pořizovací ceně. NBD není nezbytně nutná, se servisem se dá rozumně domluvit a opravy bývají otázkou pár dní - do týdne. Ona ani totiž NBD není garancí opravy v druhý den po nahlášení závady.

Všem zatím děkuji za odpovědi. Nechci herní notebook do školy, ale školní notebook na kterém rozjedu hry, opravdu nebudu kupovat stolní sestavu abych si jednou za týden něco zahrála; do školy ale stejně potřebuji výkonný notebook, který nebude mít problém i s náročnějšími programy a nebude mít grafické čipy od Intelu, protože jejich výkon je opravdu bída.
Chladící podložku samozřejmě mám, nicméně nejsem naivní a je mi jasné, že např. plastový Acer se sebelepší konfigurací se mi prostě neuchladí, proto se rozhoduji výhradně mezi Lenovem/Asusem/Dellem a snažím se přitom vyhýbat převládání plastů, i když je mi jasné, že celý kovový notebook v mé cenové relaci nebude a byl by i zbytečně těžký.
Lenova jsem byla již okukovat v nejrůznějších elektrech; do Prahy nepojedu jen kvůli koukání, mám to fest z ruky, ale právě kvůli viklajícímu se displeji a provedení jsem vyřadila např. U430p.
A s váhou přes 2 kila nejdu, nejsem sice žádná malá princezna, ale s tím, co nosí do školy např. sestra, bych se zlomila.

Máš zkreslené představy. Dnes se používají lepší materiály než jen plast a kov. Musíš však zabrousit např. do Lenova > 25000 Kč, jak jsem již psal. Zkus si obvolat pár servisáků a zeptej se jich co je "pevné železo". V tvém případě by měl zvítězit zdravý rozum nad dychtěním po výkonu.
Dále se pokus pochopit jednu zásadní úvahu - kombinace kvalitních materiálů, velmi dobrého dílenského zpracování a vysokého výkonu je doménou notebooků v řádu desítek tisíc korun (a je to neslučitelné s plastoidem za 10-15000 Kč).
Pokud budeš hledat mezikompromis, vždy to bude na úkor jedné ze dvou misek vah. Výkonný HW ti bude k ničemu, když se to bude péct a budou s tím problémy. Člověk je pak mrzutý, zklamaný, často bez notesu, který se toulá v servisu (a řeba se čeká měsíc i déle, než ho ti Pšonkové opraví, nebo až nějaký soudruh z druhého konce Evropy pošle náhradní díl pro opravu - klidně X týdnů čekání). Pokud si nedáš říct, později se nediv, že pár týdnů - měsíců po záruce exne (třeba v horečkách).

přesně tak, mám ho taky, zatím jediný NB s absolutní spokojeností, chci koupit ještě jeden, ale jsou už jen s nižším rozlišením a nic jiného nemůžu najít a kupovat NB se slabší kartou 820, 840 je blbost. Lenovo vždy udělá něco, co vypadá dobře a potom zjistíte, že do toho např. nacpali display na který se nedá koukat, ale to je Made in China a co je typicky Made in china už nekupuji spálil jsem se už hodněkrát, vlastně pokaždé, takže už mám rčení ....když dáš do trabanta motor z posche, nikdy jako porsche nebude, to si říkám, kdzž se mi líbí nějaký Chinský design. .....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru