Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna USB Acer Aspire TimelineX 5820TG-5464G75MNKS

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o radu. Vlastím notebook značky Acer Aspire TimelineX 5820TG-5464G75MNKS a odešly mi v něm 3 USB, co jsou umístěny na pravé straně( zapůjčil jsem ho a vrátil se mi takto)a jen jedno funkční USB je opravdu nedostačující a řešit to USB HUBEM, který akorát USB přetěžuje se mi nechce.

Chci se zeptat, zda by ty USB nešly nějak nahradit, třeba použít původní přivodní kabel čím jsou připojená poškozená USB, ten upravit a pokusit se připojit např. USB z desky PC ( samozřejmě by to chtělo prvotní úpravu USB).
zajímalo by mne, zda by to bylo elektricky možné.

Všem děkuji moc za rady.

Pavel.

Předmět Autor Datum
Ten USB je snad poskodeny elektricky, a ne konektor (ne? skontrolovat ocami vnutro konektora), co ta…
MM.. 29.01.2013 19:33
MM..
Este skus odpojit nabijacku a vybrat aj baterku na par minut, ak su to vratne poistky mohli by sa vr…
MM.. 29.01.2013 19:35
MM..
Když se mi notebook po zapujčení vrátil, vůbec nešel. A ano.. USB jsou opravdu připojeny k základní… poslední
PavelBB 30.01.2013 12:40
PavelBB

Ten USB je snad poskodeny elektricky, a ne konektor (ne? skontrolovat ocami vnutro konektora), co tam chces nahradzat? Je mozne ze su len spalene SMD poistky na zakl.doske, ale na to potrebujes specialne naradie (mikropajkovacku) a mat dost zancne znalosti aby si rozoznal patricne suciastky a zmeral ich apod.
V notebooku snad USB nie su tahane cez ziadne kabely, ale su priamo na zakl.doske vsetky.

Skusil si uz nabootovat nejaky live linux aby si sa usistil ze to neni len nieco rozdrbane vo windows? (napr. zakazane root huby v spravci zariadeni?)
USB hub je riesenie, nic nepretazuje ak tam nestrcis nejaky HDD. HDD musis strkat samotny.

Este skus odpojit nabijacku a vybrat aj baterku na par minut, ak su to vratne poistky mohli by sa vratit na povodny stav. Ale tomuto davam sancu u NB velmi malu ptz tam USB spravidla nie su napajane zo standby takze su bez napatia aj pri normalnom vypnuti. Skusit to ale mozes.

Když se mi notebook po zapujčení vrátil, vůbec nešel. A ano.. USB jsou opravdu připojeny k základní desce tenkým plochým kabelem. Když jsem ho odpojil, tak notebook okamžitě naskočil a fungoval, tzn. budou zničeny elektricky, proto bych je chtěl vyměnit. technicky bych to zvládl vyřešit, ale jde mi o to, zda by se podařilo ¨zapojit ty "nové" USB na ten původní kabel.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru