Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna podlahy pomocí osb desek

Dobrý den, potřebovala bych radu - ve starém domě musím provést opravu podlah v patře v několika místnostech - kuchyň, dva pokoje. Stávající podlaha je prkenná, domnívám se, že prkna jsou přímo na trámech. Opravu bych chtěla udělat pomocí osb desek, které by byly připevněny na trámech. Nemám však žádné zkušenosti, navíc mé finanční prostředky jsou dosti omezené. Můžete mi poradit jak opravu provést? Musí být jedna vrstva osb desek jako základ na trámech, na ni vrstva protihluková a na ní další osb desky? Nemohu snížit výšku stěn, protože už teď je 2,15 m a výška stropu je konstantní. Děkuji za rady i když vím, že můj dotaz je více než laický. Můj email je Dannag[at]seznam.cz

Úprava mailu. Spamu není nikdy dost.. (sHpy00n)

Předmět Autor Datum
Ještě pár doplňujících otázek. Určitě by se nedaly prkna zrenovovat? Pokud ne, jakou hodláte použít…
sHpy00n 27.12.2011 15:31
sHpy00n
Dobrý den. Možná by se dala opravit prkna v pokojích, i když i tam je podlaha dosti "zvlněná" - přes…
Oprava podlah 27.12.2011 21:12
Oprava podlah
Pokud folií myslíte mirelon, tak 3mm je velmi málo. Po sejmutí prken zkontrolovat a vytvořit rovinu…
kejki 29.12.2011 16:29
kejki
podlaha dosti "propadá". Na podlaze je nyní PVC. Pvc na prkna je docela zabiják. Případná vlhkost n…
čumil_old 29.12.2011 19:28
čumil_old
Podlaha z osb se dělá podle nejnovějších zkušeností jako plovoucí. vyrovnat zásyp (liapor). první vr… poslední
kpz3 01.01.2012 17:30
kpz3

Ještě pár doplňujících otázek. Určitě by se nedaly prkna zrenovovat? Pokud ne, jakou hodláte použít finální krytinu? Kročejovka (protihluková) je nutná? Aby byla dostatečně účinná, měla by mít alespoň 25 mm a 2.15 m není zrovna moc, takže nemáte příliš prostoru pro rozhodování.

Dobrý den. Možná by se dala opravit prkna v pokojích, i když i tam je podlaha dosti "zvlněná" - přesný stav neznám, protože podlaha je celá překryta kobercem a musel by se vystěhovat nábytek. V kuchyni bude nejspíš nutná nová podlaha - původní obyvatelce se podařilo několikrát kuchyň vyplavit a v některých místech se podlaha dosti "propadá". Na podlaze je nyní PVC. Podlaha byla položena v roce 1957. Je docela možné, že po vyklizení a odkrytí podlahy, půjde provést jen dílčí oprava prken - určitě se ale budou muset některá prkna vyměnit.
Protihluková folie možná nebude nutná, jde jen o to, aby v přízemí nebylo slyšet chození v patře.
Domnívala jsem se, že oprava podlahy pomocí osb desek by byla nejjednodušší.
Pokud jde o finální krytinu,jsem konzervativní a v pokojích bych chtěla koberce na celou plochu a v kuchyni nějaký druh PVC.
Děkuji.

Podlaha z osb se dělá podle nejnovějších zkušeností jako plovoucí. vyrovnat zásyp (liapor). první vrstva OSB, mirelon, druhá deska bud prošroubovat po 30cm.
Já jsem ji dělal po staru. Odstranil prkna,vyrovnal trámy, k nim dorovnal zásyp -liapor 1-4, na trámy položil mirelon, první deska OSB, mirelon, druhá vrstva, prošroubovat vruty 5x40 torxy.
min síla desrk 15+15 !!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru