Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výměna procesoru AM2 za AM3

Po delších peripetiích, které není nutné popisovat, se ke mně dostal počítač, který jsem kdysi skládal (něco přes dva roky). Deska - Gigabyte GA-MA790X-DS4, Procesor - AMD-Athlon 64 X2 6000+, GK - Saffire HD 4850, Paměti 2x2GB A Data, Zdroj Tagan 500W (přesnější definici nemám, nemám ho u sebe).
Procesor má ulomený pin a je tedy k nepotřebě (nevím, jak tam nový "napájet", předpokládám, že je to podomácku neřešitelné). Tedy potřebuji koupit nový procesor, limit mám asi 1500,- (na ceny procesorů jsem ještě ani nekoukal). Do desky by tedy teoreticky šly instalovat tyto procesory, mimo N/A, samozřejmě. Má cenu cpát tam čtyřjádro (pokud by tedy vůbec šlo za cenových podmínek koupit)? Nenastaly by nějaké problémy s přeinstalací, do které se mi tedy vůbec nechce...?

Předmět Autor Datum
Šupni tam tohle: http://www.alza.cz/amd-athlon-ii-x2-260-d180822.ht m Reinstalace nebude třeba, bylo…
Prasak 08.08.2011 14:22
Prasak
Tobě samozřejmě děkuji taky. :-)
Zarniwúp 08.08.2011 15:24
Zarniwúp
Procesor má ulomený pin a je tedy k nepotřebě To nemusí být nutně pravda. Naprostá většina pinů je…
jirka44 08.08.2011 14:31
jirka44
Když procesor otočím piny nahoru a trojúhelníkovou značku budu mít vlevo nahoře, tak ulomený pin je…
Zarniwúp 08.08.2011 14:35
Zarniwúp
Chlape, mě z tebe hrábne. S mým zdrojem to naběhlo.... Takže nakonec asi skutečně jen ten zdroj. edi…
Zarniwúp 08.08.2011 14:50
Zarniwúp
Vidím, že je nutné dopsat ty peripetie. Že je "něco" s počítačem, jsem se dozvěděl, den před dovolen…
Zarniwúp 08.08.2011 15:02
Zarniwúp
Možná to bude tím, že ten člověk vadnej zdroj asi ještě nepotkal. Já pro tyto případy mám doma jeden…
Prasak 08.08.2011 16:53
Prasak
Já mám těch informací poměrně málo, ale ten člověk zřejmě vůbec neměl ten zdroj v ruce, protože ho d… poslední
Zarniwúp 08.08.2011 17:39
Zarniwúp

Vidím, že je nutné dopsat ty peripetie.
Že je "něco" s počítačem, jsem se dozvěděl, den před dovolenou. Vzal jsem ke kolegovi jen jinou grafickou kartu, protože to podle popisu vypadalo na ni. Nepomohlo ani to, ani střídání pamětí. Protože jsem měl málo času a vypadalo to nakonec na zdroj, nebo na základní desku, řekl jsem mu, ať nechá proměřit zdroj a po dovolené se na to podívám.
Po dovče byl stav ten, že zdroj má ještě teď u jednoho laxního "experta" na proměření a stále neví nic, počítač samotný nechal zkontrolovat u někoho jiného. No a ten někdo jiný mu to tedy vrátil s tím, že je špatná deska. Komp bez zdroje skončil u mě s tím, abych to připravil na výměnu desky a zdroj - až bude proměřený. Rozebral jsem to a po vyjmutí procesoru (u tohodle jsem velmi velmi opatrný) jsem našel chybějící pin. Takže jsem tam vrazil procesor z mého počítače (po resetu CMOS) a počítač normálně naběhl. Takže podle mě procesor.
Jenže teď jsem původní procesor opět vrátil a ono to bez problémů šlape i s ním...
Takže nakonec původní diagnoza, kdybych nejel na dovolenou a vzal si tu bednu domů, přišel bych na to hned bez demontáže, protože jiný zdroj bych zkoušel jako první možnost.
Jak ten člověk dospěl k vadné desce netuším..

Já mám těch informací poměrně málo, ale ten člověk zřejmě vůbec neměl ten zdroj v ruce, protože ho dostal na "proměření" někdo jiný. Proto je mi záhadou, jak došel k té desce, musel přece nějaký zdroj vyzkoušet. Nevím, fakt nevím. Já se nechal zmanipulovat tou informací, že deska je špatná (a podle toho, co jsem viděl před dovolenou to možné bylo) a když jsem našel urvaný pin, šel jsem po procesoru a neudělal jsem to základní - nevyzkoušel jsem jiný zdroj s původními komponenty.
Na každý pád, píšu teď z toho "nemocného" počítače, ve kterém vrní nový Seasonic a studuju tu vrstvu různých lišt v prohlížeči. :-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru