Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna ventilátoru + rada ohledně Air-Flow

Ahoj mám počítačovou sestavu a teď mi začal při nízkýh otáčkách klepat(drnčet) ventilátor asi na chladiči procesoru. V současné konfiguraci nemám s přehříváním i přes značně zaprášené chladiče problém, jen mi vadí to drnčení při nízkých otáčkách. Dále bych chtěl zkonzultovat systém nasávání a výfuku vzduchu u této skříně, jak je vidět v odkazu na skříň měl by se studený vzduch nasávat bočnicí a 90mm ventilátorem vzadu + 120mm ventilátorem vepředu by měl vycházet teplý vzduch. Já mám skříň ale vybavenou tak, že mám nainstalovaný 90mm ventilátor vzadu a jinde na skříni(kromě zdroje) ventilátor nemám, díry v bočnici nejsou zakryté. Jaký systém proudění vzduchu je podle vás lepší? Ten co je v odkazu skříně, nebo klasický zepředu, dozadu? A je 90mm ventilátor pod zdrojem s velkým ventilátorem zbytečným zdrojem hluku a zdroj přes zdroj se odvádí dostatečné množství teplého vzduchu?
Napíši co mám za komponenty:
Skříň: Chieftec, MESH CM-01B, Mcase_CM-01B.html
Chladič procesoru: Cooler Master Hyper TX3 EVO, http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K00 7N0CD0001KGL

Dále bych chtěl prosím poradit s výběrem nového ventilátoru na již zmiňovaný chladič procesoru a budouci výměnu 90mm ventilátoru vzadu na skříni. Přemýšlel jsem takto:
Ventilátor na chladič procesoru: Noctua NF-B9 PWM, http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K00 7N0BU0CJ1HSJ
Ventilátor dozadu a skříň: Noctua NF-B9-1600, http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051K00 7N0BU0CJGS8

Měl by prosím k tomuto někdo nějaké připomínky či odpovědi na mě otázky prosím? Na případné další otázku můžu dodat potřebné specifikace. Děkuji za snahu.

Předmět Autor Datum
Moc nerozumiem, preco sa ma nasavat vzduch z bocnice a nasledne fukat uzivatelovi rovno do ksichtu (…
blue5 28.05.2013 01:52
blue5
Ja do toho do prosince hrabat nemuzu. Je v zaruce a bocnice je prelepena tema bezpecnostnima paskama…
Menfis_cz 28.05.2013 19:14
Menfis_cz
tak reklamuj ze to drnci, a ne ze vycistit. PC nema drncat, v navode ani pri kupe ta na to neupozorn…
MM.. 28.05.2013 19:21
MM..
chtěl jsem řešit prostě to že servisákovi řeknu, že chci vičistit Pc od prachu + navalim mu ventilát…
Menfis_cz 28.05.2013 19:34
Menfis_cz
Tak mu naval ventilator, ale neviem kde beres istotu ze drnci ventilator. Oni mozu drncat plechy bed…
MM.. 28.05.2013 19:36
MM..
Jakmile otevřu v mozille víc záložek nebo prostě jen začnu něco dělat s Pc aby se zvýšila zátěž a tí…
Menfis_cz 28.05.2013 19:40
Menfis_cz
Tak dejme tomu, že mě žádná reklamace nezajímá, PC nechám odborně vyčistit v autorizovaném servise.…
Menfis_cz 28.05.2013 19:55
Menfis_cz
Ano su vhodne. U toho dozadu by som pouzil dodany adapter na znizenie otacok, aspon ten na mierne zn…
MM.. 28.05.2013 21:27
MM..
A k dotazu - dozadu sa dava vyfukovaci, dopredu nepotrebujes ziaden, a hlavne tam NEcpi dopredu vyfu…
MM.. 28.05.2013 21:30
MM..
Diky moc, necham ho vycistit a reknu mu ze bez zateze v pocitaci cosi drnci at se nabto podiva. Ja s…
Menfis_cz 29.05.2013 00:50
Menfis_cz
Drncat moze aj vetrak o zebra chladica, ak tam je vela spiny. Alebo ak je blbo uchyteny. To sa neda…
MM.. 29.05.2013 01:00
MM..
To chyceni bedny jsem zkousel, ale zadna zmena zvuku nebyla. Tento tyden to necham vycistit a pripad… poslední
Menfis_cz 29.05.2013 02:21
Menfis_cz

Moc nerozumiem, preco sa ma nasavat vzduch z bocnice a nasledne fukat uzivatelovi rovno do ksichtu (chladenie pevnych diskov? To ani nie, kedze ich bude ofukovat uz ohriaty vzduch). Chieftec urcite\snad vie co robi, ale ja by som nedbal, predny ventilator odobral a dozadu dal nejaky tichy 120mm (ak to case dovoli).

ventilátor asi na chladiči procesoru

Over si to, odpoj ho, ci "drncanie" prestane.
Tak preco tie "znacne zaprasene chladice" nevycistis, ked uz mas dole bocnicu?

\\Takze vzadu je asi (kto sa ma v ich stranke vyznat) iba 90mm. A nechal by som ho tam, urcite by som nenechaval cele prudenie vzduchu iba na ventilator v zdroji.

Ja do toho do prosince hrabat nemuzu. Je v zaruce a bocnice je prelepena tema bezpecnostnima paskama. Pc necham ted vycistit, ale pochybuju ze to drnceni prestane. Proto se tu ptam na ty ventilatory. A urcite je to na CPU, je i slyset presne z tech mist. Jinak jak jsem psal v pc mam jen ventilator na chladici procesoru, grafice, zdroji a 90mm vzadu na skrini. Ta 90 je max co jde osadit. Bocnice jsou neosazene stejne jako predek skrine.

Tak dejme tomu, že mě žádná reklamace nezajímá, PC nechám odborně vyčistit v autorizovaném servise. Jsou prosím mnou vybrané ventilátory vhodné nebo by s nimi mohly být problémy. Chtěl jsem se prostě jen zaptat na to jaký nový ventilátor si vybrat, žádná věda. Díky

Ano su vhodne. U toho dozadu by som pouzil dodany adapter na znizenie otacok, aspon ten na mierne znizenie, to povedz tomu kto ti to bude skladat, ptz 1600 ot. asi budes pocut a doska ti vetrak kejsu regulovat nebude.

BTW. vymenou vetraku problem podla mna nevyriesis ptz nedrnci vetrak. Ale moze to drncat potom inac :) zavisi od toho co drnci, co my nevieme, to mozes vediet len ty, preto sa neda ani pisat ci to drncat prestane alebo ne.

Diky moc, necham ho vycistit a reknu mu ze bez zateze v pocitaci cosi drnci at se nabto podiva. Ja si myslel ze je to vetrak protoze na nabeznych hranach lipatek je celkem vrstva prachu, tak jsemmyslelze je nevyvazeny a proto rezonuje pri nizkych otackach a pri vyssich to zmizi. Me se ta animace na chieftechu zdala nejaka divna. No nerizumim tomu a radsi se dvakrat zeptam.

Drncat moze aj vetrak o zebra chladica, ak tam je vela spiny. Alebo ak je blbo uchyteny. To sa neda na dialku zistovat ze co drnci.
Ked to drnci tak chyt plechy bedne zvonku z dvoch stran rukami aby si ich trochu spevnil. Prestane drncanie? Ak ano tak drnci berna. Ak ne tak drnci nieco ine napr. ten chladic

Vetrak teoreticky moze byt aj tak jak to je na tom webe kejsu, ale neni k tomu ziaden dovod tam davat dopredu ten vetrak, nema to ziaden zmysel.

Mozes si kludne kupit tie noctuy a vymenit ten vetrak na CPU, jak chces. Noctuy su relativne slusne.

To chyceni bedny jsem zkousel, ale zadna zmena zvuku nebyla. Tento tyden to necham vycistit a pripadne srm napisu zda to pomohlo. Btw. chtel jsrm se zeptat do budoucna. Vim ze se PC cisti stlacenym vzduchem nebo kompresorem, ale my mame vodni vysavac a na nej se da nasadit hadice i z druhe strany tak ze to z hadice fouka vzduch. Pri pouziti uzke hubice je to celkem dobry tlak. Muzu s timto vyfoukavat pocitac? Nemuze se neco pokazit? Cetl jsem tu ze se prach z PC nema vysavat kvuli staticke elektrine. Bylo by toto ok?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru