Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výměna ventilátoru ve zdroji

Zdravim. Mam v PC tenhle zdroj: Fortron LN ATX-350PNR a má celkem hlučný 12cmn ventilátor. Počítám, že by měl jít vyměnit za nějaký tišší (po rozebrání zdroje). Doporučtě nějaký tichý 12cm ventilátor, já našel tento, je dobrý?

Předmět Autor Datum
Co je netiché? Jsou hlučná ložiska nebo je slyšet, jak fičí vzduch?
karel 26.10.2010 22:40
karel
Jake mas komponenty PC? Ked ide zdroj naplno alebo ked neni dobre chaldena skrina (ziaden dodatocny…
MM.. 26.10.2010 22:57
MM..
Pohání starou P4, 512 RAM, grafika 128 MB, a HDD 40 GB - starej nenáročnej HW. A skříň mám chlazenou…
ferokulda 27.10.2010 00:26
ferokulda
P4 prskot bol pre elektrarne narocnejsi jak dnesne vykonne PC :) P.S. ok ked nema regulaci skus to v… poslední
MM.. 27.10.2010 01:00
MM..

Jake mas komponenty PC? Ked ide zdroj naplno alebo ked neni dobre chaldena skrina (ziaden dodatocny vetrak vyfukovaci = prilis teply vzduch ide cez zdroj) tak ide vetrak naplno a nepomoze ti ziaden iny vetrak (ked tam das moc tichy tak ti zhori zdroj a mozno aj cele PC, ked tam das priblizne tak vykonny ako tam bol tak bude aj stejne hlucny).
Idealne riesenie je kupit zdroj ktory ma dostatocnu vykonovu rezervu a tichu celu konstrukciu napr. enermax-y novsie modely su do 50% zataze trvalo nepocutelne, alebo napr. ak nemas vyfukovaci vetrak vzadu tak dat nejaky tichy vyfukovaci dozadu.

Pokial vetrak uplne vrci tak je rozdrbane lozisko v tom pripade pomoze vymena vetraku, napr. za ten ktory si si vybral, 1200ot by malo stihat to chladit.

BTW. zdroj rozoberat preistotu az pol hodinu - hodinu po odpojeni z 230V, nech sa vybiju kondenzatory (su nabite na 400V t.j. aj po odpojeni je zdroj nejaku dobu stale zivotu nebezpecny)

Pohání starou P4, 512 RAM, grafika 128 MB, a HDD 40 GB - starej nenáročnej HW. A skříň mám chlazenou, vpředu nasávací fan, vzadu vysávácí (+ ten ve zdroji). A myslim, že ten fan ve zdroji nemá regulaci otáček.

P4 prskot bol pre elektrarne narocnejsi jak dnesne vykonne PC :) P.S. ok ked nema regulaci skus to vymenit a uvidis, nejake znizenie hluku tam byt moze. Ale bez zaruky ze sa hluk vyrazne znizi, on hluk zavisi hlavne od konstrukcie zdroja - moznosti virenia vzduchu medzi tymi cinskymi kramami v tom apod.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru