Avatar uživatele
Koooky

Výpadek v telefonu – druhá strana mě při každém dlouhodobém hovoru neslyší, čím to je?

V telefonu mi při každém 3. hovoru vypne mikrofon a druhá strana mě neslyší. Je jedno kde v tu chvíli jsem. Já slyším, ale mě slyšet není.
Telefon jsem vyměnil, dělá to stále.
Vyměnil jsem SIM kartu a dělá to dál.

Čím to může být?

Zajímavá 0 před 2216 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
anonym

Odpoveď byla označena jako užitečná

SIM kartou to bezpečně být ani nemůže …

[AndroidOS ?, snad ano…]

  1. Nejdříve se ujistěte že máte zapnutou syhronizaci všech dat s google účtem. To je třeba udělat před druhým krokem. V nastavení telefonu najděte položku Účty, dále vyberte účet google a uvidíte seznam položek které se v cloudu zálohují, aktivujte je všechny (pokud už nejsou) a počkejte až vyvolejte nucenou synchronizaci všech položek (vpravo nahoře trojtečka a v menu vyberte synchronizovat)
  2. Až předchozí krok proběhne pak teprve uveďte telefon do továrního nastavení (tuto možnost najdete pod poslední položku v obecném nastavení telefonu pod ikonou „ozubeného kola“ v horní liště)
  • po uvedení telefonu to továrního nastavení se znovu přihlašte na svůj google účet, díky tomu se po chvíli stáhnou vaše data do telefonu z cloudového úložiště kde byla zálohována (kalendář, kontakty, maily, fotografie …)
  • zkuste několik pokusných delších hovorů zda se tímto krokem problém nevyřešil

Pokud nevyřešil je pravděpodobné hardwarové selhání mikrofonu, studený spoj, zateklá kapalina, to už je potom na reklamaci s tímto typem chyby sama nic nenaděláte.

Upravil/a: anonym

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?Odpovědi.cz Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

Vyzkoušejte zda stejný problém nastane i při delším hovoru přes některou z aplikací facebook/hangou­ts/skype/viber ? Ty nepoužívají síť operátora, jsteli připojená k wifi přenáší hlas čistě přes vaše domácí internetové připojení. Zkuste zda se i v tomto případě nastane stejný problém, pokud ne vyloučíte tím hardwarový problém s mikrofonem.

před 2213 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

Není možné, že chyba je spíše na druhé straně ? Nebo se vám toto děje ať už voláte komukoliv ?

před 2213 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
anonym

jakou máte ve své lokalitě kvalitu signálu ?

před 2213 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek