Avatar uživatele
BENYTA

Výpověd pojistné smlouvy – povinné ručení – jak na to?

Mám povinné ručení u České podnikatelské pojištovny,splat­nost pro letošní rok je v září. Chci změnit pojištovnu,našla jsem v porovnávači mnohem výhodnější finanční nabídku,při stejných,ba i lepších službách.Než bych přečetla obchodní podmínky zešedivím,prosím o srozumitelnější podání,nejlépe ze zkušenosti. Díky.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 4064 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
cukrar

Pojistku můžete zrušit při výročí, to je až září. Nebo, že nahlásíte změnu vlastníka, ukážete jim kupní smlouvu. Některé pojištovky ale chtějí zápis z techničáku, což jim nepřísluší.
Nebo další možnost, uložit značky na jeden den (stačí půl den) do depozita.
Poslední možnost je, že dojdete do pojištovny a řeknete, buďto mě uděláte pojistku za tolik!! nebo jdu ke konkurenci.
ICQ 55180641

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Pojistná smlouva se vypovídá 6 týdnů před jejím výročím, to znamená ve Tvém případě do poloviny srpna poslat výpověď. Jinak je to u smluv, které mají jiné než roční úhrady. Když se platí pololetní nebo dokonce čtvrtletní splátky, tak pojišťovna zpravidla uzná jako výpovědní termín i termín následující splátky. Opět platí pravidlo, že výpověď musí být v pojišťovně 6 týdnů před tímto termínem.
Obejít tuto podmínku se dá prodejem vozidla. Potom také byla hojně využívána možnost odevzdat SPZ do depozitu, na základě potvrzení zrušit pojistnou smlouvu a po vyzvednutí SPZ se pojistit kdekoliv jinde.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
sevos

Přešel jsem k jiné a ona to za mě vyřídila.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

nejrychlejší je použít depozit

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
jan1510

Depozit, případně vyčkat a ukončit 6 týdnů před skončením pojištění. Doporučuji využít na povinné ručení http://www.klik­pojisteni.cz/po­vinne-ruceni/

před 3091 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek