Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Větráček notebooku tak napůl..

Vyndal jsem u amilo1818 vetráček, že se podívám zespoda, kolik má voltů, že si jako koupím kvalitnějsí ventilátor. Odpojil jsem ho i s kablíkama, pak opět zandal a vše bězí ok, ale ztratila se ta vlastnost, že PŘI STARTU se neroztočí naplno na tu vteřinku (neudělá nic a pak se poprvé roztočí, když něco chce chladit, což je dávno po naběhnutí Win7, kdy už se na ntb pracuje = klasika). Čim se to podělalo?

Předmět Autor Datum
že se podívám zespoda, kolik má voltů, že si jako koupím kvalitnějsí Božská prostota. Ty chceš nahr…
Joseph 05.07.2010 10:53
Joseph
...Třeba se ti jen splnil sen (pokud to nemá vliv na teploty/provoz) spousty uživatelů a nejsi pouze…
VN 05.07.2010 12:03
VN
Děkuji za reakci. Ted mam cpu max 65 (everest), pak to hned zchladi na 55. Grafika je onboard a poku…
hejzlar 05.07.2010 13:20
hejzlar
Nevím, jaký procesor tam máš, ale např. Celeron M 430 má max. TDP cca 100 °C. Takže pokud má takový…
VN 05.07.2010 16:09
VN
Tak si nieco asi odpalil (tranazistor na vystupe apod) alebo sa ti nastavil BIOS na defaulty a tam s… poslední
MM.. 05.07.2010 16:30
MM..

že se podívám zespoda, kolik má voltů, že si jako koupím kvalitnějsí

Božská prostota. Ty chceš nahradiť vetrák v ntb iným ako originálnym ? No ono sa to v princípe dá, no nik to nerobí z istých dôvodov. Je to drahé, prácne a výsledok neistý. Každý používa jedine originálne diely.

Ak máš aj ďalšie vedomosti a skúsenosti podobné, je jasné prečo že se to podělalo.

...Třeba se ti jen splnil sen (pokud to nemá vliv na teploty/provoz) spousty uživatelů a nejsi pouze spokojen s tišším notebookem. :-p Teploty, i když pravíš, že vše běží "ok", jsou v porovnání s dřívějškem jaké?

Jinak mimochodem - Fujitsu na tento model oficiálně nenabízí podporu v případě OS Wind. 7, jen pro XP a Vistu.

(Např. některé notebooky HP jsou spuštěním větráčku na "plný plyn" při startu OS známé, pak se zklidní, po zavedení potřebného ACPI ovladače. Moje známá, na což s úsměvem často vzpomnínám, tak po koupi levného HP 610, i když byla mnou na chování ventilátoru jaksi předem "připravena", co při startu uslyší, byla nejdřív po prvním zapnutí notebooku pár desítek vteřin v nefalšovaném hrůzném šoku a panice, jak mi druhý den pravila, naštěstí po naběhnutí OS vystřídaly úvodní pocity lehké vydechnutí a je spokojena...)

Děkuji za reakci. Ted mam cpu max 65 (everest), pak to hned zchladi na 55. Grafika je onboard a pokud by vetrak nekdy exnul, ani to nepoznam a uvarim gpu - proto jsem chtel vzdy slyset pri startu ventilator - kdyz jsem notebuk kupoval, tak na startu kontrolne zasvistel jako vsechny kompy. Samosebou, ze nemam drivery na board, ale w7 jedou ok. A teploty byly i pred zasahem v maximu 65, to je asi vlastnost - prosimvas, jak sledujete stupne na grafice?

Nevím, jaký procesor tam máš, ale např. Celeron M 430 má max. TDP cca 100 °C. Takže pokud má takový procesor nějakých 55 °C při běžném použití, není to problém, v zátěži do cca 80 °C problém také nevidím. V Everestu by jsi měl alespoň vidět tepotu základní desky.

Edit: A jaké byly tedy teploty před oním sundáním větráčku, to jsi nezmínil, pro zajímavost (hádám, že když jsi chtěl měnit chlazení, hleděl jsi i na teploty...?).

Tak si nieco asi odpalil (tranazistor na vystupe apod) alebo sa ti nastavil BIOS na defaulty a tam sa da mozno nieco menit.
Preistotu to este skus uplne vypnut - vyber baterku aj nabijacku na pol hodinu, a znova skus zapnut ze co to potom bude robit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru