Avatar uživatele
Kajoch

Většina Čechů má údajně nadváhu. Co si o tom myslíte?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? zjentek, marci1, Gestas před 2194 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

Myslím si, že většina Čechů by měla zhubnout

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Průměrná hodnota BMI indexu tělesné hmotnosti obyvatel České republiky vloni dosáhla 25,2. To je těsně za horní hranicí normální zdravé váhy. „Mírnou nadváhou trpí 47 % mužů a 33 % žen. Obezita se týká bezmála 20 % mužů a 18 % jejich protějšků". 🙂

Zdroj: http://moneymag­.cz/magazin/9601-cesi-a-nadvaha-jak-jsme-na-tom

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Gestas

Že ji mám taky ;)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Shoehardt

Není se čemu divit. Oproti předkům nám ubylo fyzické práce, méně chodíme pěšky…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

že by se měli více pohybovat, cvičit a méně navštěvovat fast foody … pokud nemají čas na to hledat nějaké rychlé jídlo s doporučenými poměry složení, tak ať do sebe raději kopnou nějakou tu „laboratorní stravu“ typu MANA a udělají pro svoje BMI rozhodně lépe než když projdou kolem hladového okna s namaštěnými bagetami narvanými po okraj průmyslovým rádo-by-salámem a hromadou majonézy s kečupem.

Upravil/a: anonym

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Myslím si, že je tomu tak. Mně jako zdravýmu jedinci je z toho zle a taky kvůli tomu ještě nemám manželku a další životní nevýhody.
Při výšce 180cm a váze 70km mě většinová společnost nazývá sucharem, anebo komárem. Bojím se na ulici, kdejaký pupkáč si na mě hned vyskočí- v hospodě, ve frontě, v zácpě… prakticky denně mně někdo hrozí tlustou pěstí a mně nezbývá, než krčit hlavu mezi ramena, abych nebyl právně poškozen (jako propagátor a celoživotní praktikant taj-či vím, jaké škody v organizmu napáchám úderem do tuků!).
Boubelky se na mě koukají povýšeně a s odporem. Skrzá pandemii obezity jsem získal různé fobie, od sociální až po tu, že již není možno cestovat v HDP.
Stojím před řešením otázky nástupu do blázince, snad se pak situace „dostane do normálu“…

IceT, jak to myslíš, že někdo za svou nadváhu nemůže? Asi myslíš nemoc, ne? Obezita je JEDINÁ nemoc, způsobující nadváhu s možností přežití pacienta, pokud je vystaven nedostatku potravin, vedoucímu k jeho následnému zeštíhlení. Ostatní nemoci, způsobující nadváhu, vedou v podmínkách s nedostatkem zdrojů potravin ke SMRTI! Už někdy někdo v historii viděl v místech bez nadbytku zdrojů obživy (lágry, bída,…) člověka s nadváhou? Já tedy ne. Takový pacient byl velmi brzy hubený anebo mrtvý! Problém je tedy ten, že při různých poruchách metabolizmu, šť. žláza atp., projevujícími se změnou hmotnosti směrem nahoru, vyžaduje léčba pacijenta mimo jiné i vyšší spotřebu zdrojů obživy, aby přežil! Pokud se s vahou nemocného úměrně nezvyšuje množství zdrojů, pacient převážně umírá. Teď už víme, proč svět trpí nedostatkem potravin? Ano- je tu příliš nemocných, kteří mají k dispozici konfortní léčbu ve formě obživy v nadměrném množství.

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Nemusím si nic myslet, stačí se podívat okolo sebe. Akorát, že někteří za svou nadváhu nemůžou.
I můj sedmiletý synovec s mladší neteří jsou bachratí, to co váží on v sedmi letech, jsem já snad neměla ani v osmé třídě, ale tam za to může částečně jejich máma s babičkou. A z toho se zdá nevyrostou.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek