Avatar uživatele
Kepler

Věříte, že méně znamená někdy více?

Dám jednu takovou přízemní zkušenost: nedávno jsem si ze zvědavosti koupil drahý salám Chorizo. Pro mně jako milovníka pikantérií je to úžasná zkušenost. Vydržel mi třikrát déle než běžný salám i když stojí dvakrát více. Jak se říká na Valašsku – dobrého pomálu. Znáte i jinou zkušenost, třeba i z jiné oblasti, klidně i v souladu s lidovou pravdou: nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci?

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? dudu, ivzez, Lamalam před 2705 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
dudu

Ten salám dobře znám. Už za komunistů byl u nás běžně k dostání a navíc jen za třicet korun kilo! Závěrem zmíněný citát není lidová moudrost, nýbrž anglické přísloví.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
ivzez

Nevěřím. Vím.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
anonym

Souhlasím. Občas stači zapřemýšlet co by se dalo pořídit, aby se z dlouhodobějšího hlediska ušetřilo a pak do toho jít. Tímto způsobem jsem například zkloubil dvě věci. Začal kupovat bezlepkové směsy na chleba přes internet a nechal si je posílat na úschovnu. Tím ušetřím více jak 10 korun pokud bych to kupoval v kameném obchodě. Dál na úschovně ušetřím za poštovné, které by mě v ceně i dvou směsí. Další věcí která byla potřeba, tak jelikož nepoužívám auto, tak se mi nechce ty směsy tahat v taškách na kole a batohu na kole a tak jsem si pořídil vozík za kolo a hned je to o dost pohodlnější přeprava. Nemusím na místě rozdělávat krabici, ale prostě jí naložím na vozejk. Takto převezu obvykle 20 směsí a mám zásobu na pár měsíců + ušetřím tak dost peněz.
(cena za směs z internetu levnější, nízké poštovné úloženky a neprojedu nic za benzín pouze zlepším zdraví na kole) Dá to trochu práce, ale vyplatí se to i dlouhodobě. Navíc mě stojí bezlepkové jídlo už tak dost peněz, takže tohle pro mě byla věc ke které jsem se prostě propracoval z finančních důvodů.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
anonym

šetřím více jak 10 korun * (za směs) to mi tam koukám vypadlo.

před 2705 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Kepler

Dudu: tak to asi nebylo chorizo. Za tu cenu byl akorát blaf jménem „paříž, nebo "imitace“ I štětinatá tlačenka byla za 25.- 🙂

před 2705 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
dudu

No jistě, je to pokus o ironii. Pravda ovšem je, že se tehdy na trhu objevoval ve stopovém množství třeba pravý uherák, mortadela, vynikající filé nebo mražení úhoři.

před 2705 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek