Avatar uživatele
Karma_

Co se děje s tělem v ledové vodě?

Když se z niceho nic rozhodnete, napustite si ledovou vanu a vlezete do ni, co to zpusobi s telem? Muze se neco stat?
Jiz delsi dobu me to zajima :D

Zajímavá 0 před 2282 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Sebevědomí

Myslím, že co člověka nezabije to ho posílí. Každopádně záleží na tom jak moc ledová ta voda bude. Když bude extrémně studená tak se opravdu může něco stát. Je to dost kontroverzní. Existují lidi, kteří milují studenou vodu. Myslím, že za zkoušku to stojí. Jen pozor na tu teplotu. Hrozí umrznutí, pokud to s tím ledem přeženete. Snad se vám nic nestane.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Radius

Já sám to nebudu zkoušet, mám rád teplo. Máme tělesnou teplotu skoro 37 st. C, a kdybych se najednou ponořil do ledové vody, nastal by šok. Kdyź už, tak pomalu bych zkoušel teplotu snižovat a viděl bych co to se mnou dělá (a se srdcem, s krevním tlakem…).

Ono i potápění do vody do hloubky je pro netrénovaného člověka nebezpečné, ti co se potápějí znají baro komory a co se může stát při rychlém vynoření…(Dekom­presní nemoc = kesonová nemoc). Ono nejde jen o změnu tlaku ale také o dusík, kamarád potápěč to zná dobře, může o tom povídat dlouho… je to zkrátka složité…

Jsme suchozemci a na radikální změny (teploty, tlaku…) není naše tělo uzpůsobené..

Upravil/a: Radius

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Klaproth

Při bruslení na rybníku jsem se probořil. Nemohl jsem se pořádně nadechnout a neovládal jsem končetiny. Ale zima mi nebyla, ta se do mě pustila až po vytažení z ledové vody. Byl to hnus…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dubraro

Pro začátek bych si pustil studenou sprchu. Dělám to každé ráno a dá se na to zvyknout. Pozor – do studené vody se vstupuje v klidovém stavu. Vlézt do ledové vody ihned po sportovním výkonu, kdy tělo je rozehřáté, může skutečně způsobit kolaps.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Může a nemusí. Žádný učený z nebe nespadl. Je třeba se postupně otužovat.
Nicméně ty tam stejně dlouho nevydržíš, takže hrozí pouze nějaký ten šok a pokud máš srdce zdravé, tak to přežiješ. Chodím do sauny s otužilci a pro ně je voda 6oC teplá. Pozor, v sauně jde ale o něco jiného. Doma ti bude chybět to prohřátí, které je ale také něco jiného než prohřátí těla fyzickým výkonem!!!!

Upravil/a: mosoj

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek