Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem W7 oprava spousteni systemu

ahoj(počítačům moc nerozumím jen povrchově s mezerami)
jak to začlo:

brachovi se rozbil počítač a teď se k němu dostal starší, chtělo to po mě abych vložila CD a restartovala počítač - tak jsem tedy naistalovala w7(vlastni instalací) ze starého pc jsem připojila aspoň hdd. vše fungovalo..
jenže jsem připojila další hdd abych z něj zkopírovala pár věcí, ale když jsem zapla pc automaticky naskočilo XP, zkopírovala jsem věci a odpojila ten hdd

problém:

když jsem zase zapnula pc w7 se nechtěl rozjet..naběhlo načítání systému a pak na vteřinu modrá obrazovka s kódem a vypnul se, po dalších zapnutích - se spustí místo načítáni systému okno s názvem Oprava spouštěni systému chvíli se načítají data a zobrazí se windows nelze automaticky opravit nebo se počítač opravuje a píše, že po restartu by měli problémy být opraveny. Jenže po restartu se nic nezmění. Naskočí opět obrazovka s výběrem který OS chci spustit, je tam 2x w7
(1. dělá tohle, a 2.je to co úplně na začátku, kde mezi možnostmi je abych vložila instalačku a restartovala pc-když to udělám jakobych ani cd v mechanice neměla)
děkuji za jakoukoliv radu

Předmět Autor Datum
Co já vím, tak Win XP a Win 7 se spolu zrovna neshodnou...Nepřipojovala jsi doufám disk při zapnutém…
Jehla23 25.12.2012 23:09
Jehla23
ne nepřijovala vždycky jsem ho úplně vypla, než jsem něco připojovala, z toho disku jsem to neměla j…
enes 25.12.2012 23:51
enes
tak to už jsem vyzkoušela a nefunguje..opět se mi po restaru objeví obrazovka s volbou jestli chci w… poslední
enes 26.12.2012 11:20
enes

Co já vím, tak Win XP a Win 7 se spolu zrovna neshodnou...Nepřipojovala jsi doufám disk při zapnutém pc. A modrá obrazovka v podstatě znamená přeinstalovat systém. Nebo jsem to sám nikdy neopravil a ani nevím, zda to jde. Příště raději kopíruj přes domácí síť či pomocí USB disku.

Takže přeinstalovat systém, by bylo řešením. Pokud se ti CD v mechanice nenačte, tak v BIOSu vypni načítání (boot) z hdd (nastavit Disabled pokud se nepletu), uložit nastavení a restartovat. Načte se ti poté jen CD v mechanice, ale při instalaci se disk objeví.

tak to už jsem vyzkoušela a nefunguje..opět se mi po restaru objeví obrazovka s volbou jestli chci
windows 7 (opravuje chyby)
windows 7 (vložení cd a restartování)

Když po opravách chyb bych dala příkazový řádek, není nějaký příkaz, kterým bych rozběhla přeinstalování?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru