Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem W7- co nastavit na adresáři v program files, aby do něj šlo zapisovat

Ahoj,

máme od dodavatele program, který je umístěn ve W7 v program files x86 v podsložce např. SLOŽKA, a v této složce jsou soubory, které je nutno občas přepsat. Vím, že běžně to nejde, ale oni na tomhle umístění trvají, a dokážou si tu SLOŽKU tak nastavit, aby to bylo možné.

Poraďte, co s tou složkou provedou? (mám pocit že něco s vlastnictvím, ale potřebuju to polopaticky)

Předmět Autor Datum
Windows 7 má kupodivu veľmi dobre spracovanú nápovedu/help. Pozrel si sa tam? Tlačítko na klávesnici…
pme 12.05.2011 09:17
pme
Tak už se mi to povedlo, ve vlastnostech složky SLOŽKA, na oušku zabezpečení, dole tlačítko upřesnit…
lk1 12.05.2011 09:36
lk1
brání tomu služba trustedinstaller. svým způsobem je to logický- do prgfls konfiguráky nepatří, ty p… poslední
kmochna 12.05.2011 11:24
kmochna

Tak už se mi to povedlo, ve vlastnostech složky SLOŽKA, na oušku zabezpečení, dole tlačítko upřesnit, tlačítko změnit oprávnění, tam jsem administrátorům ododškrtnul "Zahrnout zděděná oprávnění z nadřazeného subjektu", zmizela půlka řádků s uživatelema, zůstali jen tři.
Pak při vstupu do téhle složky se mě to ještě na něco zeptalo(zapomněl jsem co), odpověděl jsem ano, a už do ní můžu psát, zapisovat a ukládat do ini souborů a všechno.

Takže vyřešeno, asi to základní bylo nedědit od nadřazené složky (tj. od program files x86)

brání tomu služba trustedinstaller. svým způsobem je to logický- do prgfls konfiguráky nepatří, ty patří do appdata v profilu. řešením, krom seřvání rádoby programátora, je to co jsi udělal- nastavení oprávnění zápisu uživatele a odstranění ochrany účtu trustedinstaller, on je totiž vlastník. případný mušky zjistíš nástrojem suanalyzer- někdy je to až k zblití, kam se aplikace snaží zapisovat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru