Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WGA - podle čeho se to řídí?

Instaluju XP hodně často, pokaždé nechám natáhnout před aktivací všechny dostupné aktualizace a vždycky se dívám, jestli se mezi nima objeví WGA notification (abych ji mohl odstřelit, zakázat a už nikdy nestahovat ani neinstalovat), ale u některých instalací se ta aktualizace objeví a u některých ne. Nevysledoval jsem, podle jakého pravidla se to řídí. Bral bych, kdyby se pravidelně objevovala u corporate verze, ale jak na sviňu tam se jednou objeví, několikrát ne, pak zase párkrát jo... U home verzí tak samo, prakticky bych řekl, že je to řízený generátorem náhodných čísel :-) Licenční čísla jsou pokaždý jiný, rozmezí instalací pár hodin až dnů... Pokud se mi aktualizace neobjeví v automatických, neobjeví se ani na Windows Update webu. Nevíte někdo, podle čeho to Mrkvosoft vypouští? Logicky podle mě by se to mělo objevovat furt u CORP verzí, pokud je třeba profláklý číslo. Ale jak na sviňu ne...

Předmět Autor Datum
Mas pouzivat legalne Win a neodstrelovat ziadne aktualizacie (mimochodom aktualizacii genuine kontro…
MM.. 08.09.2009 00:37
MM..
Nevim co presne znamena corporate verze, ale ja mam XP predinstalovany od IBM a WGA to porad stahuje…
Radek 08.09.2009 00:43
Radek
To je OEM a nie corporate. Corporate maju len velke podniky (spec.zmluva s MS), ziadna sukromna osob…
MM.. 08.09.2009 00:53
MM..
Aha, tak to me nenapadlo.
Radek 08.09.2009 08:32
Radek
Nevies ktory dementny MS program bude chciet niekedy pouzit tu WGA a bez toho moze skapat. tak ať s…
mia 08.09.2009 08:35
mia
Corporate verzi má místní škola (teda pod pojmem corporate myslím multilicenční smlouvu s jedním VLK…
mia 08.09.2009 08:28
mia
WGA ta nijak srat nemusi. Vacsie problemy mozes mat ked to budes odstrelovat. poslední
MM.. 08.09.2009 14:52
MM..

Mas pouzivat legalne Win a neodstrelovat ziadne aktualizacie (mimochodom aktualizacii genuine kontroly bolo viac myslim ze aspon 3 ci 4). Viz pravidla poradne.

Ked mas preflaknute corp cislo tak z windowsupdate nic rucne nestiahnes, automaticky sa taha predpokladam podla instalovanych veci (u kazdeho PC moze byt instalovane nieco ine podla komponentov, a napr. aj podla programov - media player 11 pri instalacii robi kontrolu pravosti apod), a predpokladam ze aj podla verzie produktu (PID), to maju napr. velki OEM vyrobcovia ine ako bezne OEM. PID mas vypisane v ovl.panely-system (prvych 5 cifier toho cisla Win tam)

P.S. u corporate verzii by ziadne WGA nemalo byt aktivne takze ani jeho updaty netreba.

To je OEM a nie corporate.
Corporate maju len velke podniky (spec.zmluva s MS), ziadna sukromna osoba.

P.S> ked mas predinstalovany Win od IBM, tak nechaj stahovat vsetky aktualizacie, nic nezakazuj (ked chces aby ti vsetko fungovalo tak ako ma). Nevies ktory dementny MS program bude chciet niekedy pouzit tu WGA a bez toho moze skapat.

Corporate verzi má místní škola (teda pod pojmem corporate myslím multilicenční smlouvu s jedním VLK) a ta snad profláklý číslo nemá, ale stejně se WGA cpe do aktualizací. Ale zas podle nějakého náhodného výběru. Na pěti kompech nic a na dvou dalších jo... OEM verze home nebo profi (koupený!!!) co instaluju zákazníkům, se taky chovají jak se zrovna Mrkvosoft vyspal... BTW nic o nelegálních Woknech jsem nikde nepsal, zákazníkům nelegální Wokna nedávám, akorát mě sere WGA, to je všechno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru