Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WIFI - Asus EEEpc jako router

Zdravím...

Bydlím v oblasti, kde díky památkářům je možný internet jenom šírený vzduchem. Tudíž jsem hledal nějakého providera a taky jsem našel. Jen problém byl v tom, že můj NTB Toshiba Sattelite, mně ji nechtěl najít. Jednoduše nebyl v dosahu. Hledal jsem po internetu, jak toto vyřešit a zjišťoval si něco o anténách wifi. Po logickém a vizuálním zjištění, že NTB nemá RSMA konektor, jsem přikročil k nákupu wifi antény, přidal i TP-Link wifi USB adapter s anténkou. Toto vyřešilo problém s připojením internetu, ale vytvořil se další problém a to v podobě šíření internetu po bytě.

Jakožto jsem student a peněz mám tak akorát, tak jsem to vyřešil šalamounsky. Vlastním ještě Netbook, který mám výhradně na školní věci, kvůli výkonu a napadlo mě, připojit přicházející data z venku do netbooku a poté pomocí Connectify programu ho dál distribuovat po bytě. Na netbooku mam W7 Starter, tudíž bez podpory wifi hotspotu.

Tato instalace a jakási DIY (Do It Yourself) domácí síť jede, ale mizerně. Stává se mi, že se ten TP-LINK USB adapter tak jednou za 2h odpojí. Za další se mi stává, že síť jednou za hoďku vypadne tak na 1min a opět sama naskočí.

Obracím se na toto fórum, jestli někdo neví čím by to mohlo být, či nějak poradit. Co se týče HW vybavení, ovladače mám přeinstalované na všech PC co se doma připojují a i na netbooku. Dosah je u mého NTB na tři čárky a dle měření u je okolo -60dBm.

Vím, že se tato situace dá vyřešit zakoupení Dual Bandového routeru, jenže jsem nenarazil na levnější zařízení, jak za 1800,-Kč a to zvhledem k tomu, že se MOŽNÁ budu stěhovat, je celkem zbytečně drahá koupě.

Za nápady a připomínky budu rád :)

Předmět Autor Datum
Jaký dualband?! stačí ti klient a router, obojí za 400Kč.
touchwood 18.02.2013 21:28
touchwood
Takže zapojit router na klient router? Vyvstává tu ješte jeden problém. Služba internetu je vázána n…
Nemesis2180 19.02.2013 00:08
Nemesis2180
ne. Buď klient A router, nebo routující klient a AP. Není třeba dvakrát routovat. poslední
touchwood 19.02.2013 06:05
touchwood

Takže zapojit router na klient router? Vyvstává tu ješte jeden problém. Služba internetu je vázána na jednu MAC adresu. To se dá koncem měsíce změnit, ale o co mám starost je, že se ve windows musí nastavit síťový profil sítě a vypnout ověřování certifikátu a podobně. Pak se jde přihlásit. Takže si myslím, že je asi celkem všechno toto zbytečné.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru