Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WIFI - Jak nastavit náhodným uživatelům přesměrování na vlastní stránku

Zdravím, mám net od UPC a připojuji se přes router na WIFI. Ochrana - WPA a kontrola MAC. Nicméně rád bych, aby byl náhodný uživatel po připojení na mou síť přesměrován na mnou vytvořenou stránkou s informačním textem. Používají to někteří poskytovatelé WIFI. Nejsem v tomnějak zdatný, jak se toto dá udělat?

Díky

Předmět Autor Datum
dělá se to nejjednodušeji tak, že a) si uděláš netriviální DHCP server s několika "sekcemi", kde "z…
touchwood 27.12.2008 13:13
touchwood
Je to nějaké složité, tak to nebudu řešit, dík za odpověď poslední
Nepanic 27.12.2008 13:49
Nepanic

dělá se to nejjednodušeji tak, že

a) si uděláš netriviální DHCP server s několika "sekcemi", kde "známým" hostitelům přiřadíš jednu (správnou) výchozí bránu, a těm ostatním jinou (vedoucí "nikam"), přičemž tato brána bude firewallem "odchytávat" všechny pakety na port 80/TCP a směrovat je na lokální webový server. Předpokládá to vytvořit minimálně virtuální rozhraní, nastavit DHCP, nastavit firewall (redirekci), nastavit lokální webový server.

NEBO

b) si na routeru zřídíš transparentní proxy a komunikovat povolíš jen oprávněným IP adresám, ostatním zobrazíš svou "informační chybovou stránku". Předpokládá to nainstalovat a nakonfigurovat něco jako Squid (a samozřejmě opět redirekci na firewallu).

Obojí není triviální řešení, z "domácích krabicových" routerů to zvládají pouze ty, které mají nějakou odrůdu OpenWRT

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru