Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WIFI střídavě funguje/nefunguje na různých počítačích

Dobrý den,

rád bych požádal o radu s dlouhodobým problémem. Máme doma internet od UPC a wifi router Belkin MIMO, dále notebooky HP 4510s a notebook Dell, dále 2x iPad 2. V obou noteboocích nainstalován systém Windows 7. Velmi často se stává, že např. na jednom iPadu a jednom notebooku internet běží bez problémů, avšak na druhém iPadu je sice připojen, ale nezobrazuje webové stránky, na druhém notebooku hlásí Omezený přístup. Příště funguje všude, jen např. na HP notebooku se ani nepřipojí, případně opět hlásí Omezený přístup. Zkoušel jsem už všemožné návody na internetu, nic ale nikdy nepomohlo. Vždy pouze restartuji modem a router (z modemu odšroubuji i anténu), občas to pomůže, občas ne. Někdy se internet rozeběhne sám za pár desítek minut či hodin, někdy až další den.
Vůbec nevím, čím to může být, žádné nastavení v žádném přístroji nikdy neměním, dělá si to zkrátka co chce. Zcela nepravidelně.

Nějaké zkušenosti, rady, nápady?

Děkuji moc za jakoukoliv odpověď.

Předmět Autor Datum
Ja by som skusil iny router na test (si skus pozicat od niekoho), a pripadne skusit iny vysielaci ka…
MM.. 14.01.2012 22:45
MM..
použij všude dhcp, vypadá to že jinak síť nenastavíš. vyšší dívčí je rezervovat si podle mac adres p…
lední brtník 14.01.2012 23:07
lední brtník
Moze sa to tykat tiez malo kvalitneho signalu, ktory zapricinuje chyby v prenose. Chyby sa prejavuju… poslední
KiloViktor 15.01.2012 11:16
KiloViktor

použij všude dhcp, vypadá to že jinak síť nenastavíš.
vyšší dívčí je rezervovat si podle mac adres přidělované ip adresy, ale to bys raději neměl začínat s dhcp rozsahem hned od nejnižší adresy 192.168.x.2. protože někdo to rád staticky (tiskárna, nas disk, chytrý samoadmin) - a pak to špatně dopadá.
jinou možností je použít všude rovnou statické adresy - ty by měl uvážlivě přidělit správce routeru, a majitelé těch zařízení by je měli umět nastavit. prakticky nepřichází v úvahu.

ať víš co se děje: vypiš si všude konfiguraci tcp/ip (třeba 'ipconfig -all'), a hledej chyby.

Moze sa to tykat tiez malo kvalitneho signalu, ktory zapricinuje chyby v prenose. Chyby sa prejavuju ako straty ramcov, co sa javi, ze to niekedy nejde a niekedy ide.
Skus to bez sifrovania a s pridelenim statickych adries. Ak to bude lepsie, tak vies kde mas hladat chybu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru