Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno WIRELESS ADAPTER BELKIN N1 A XP PRO

Dobrý den.
Používám poměrně výkonný wireless adaptér BELKIN N1 pro příjem internetu, který je připojen do USB 2.0, zároveň z něj nápájen a mám od samého začátku nepříjemný problém. Když pouštím hudbu nebo cokoliv, co je slyšitelné (YouTube, film, editační softy) a BELKIN je připojen, nastávájí okamžiky "kolísání" nebo jak bych to nazval. Nepravidelně, ale tak zhruba každý 2 minuty jakoby by něco nestíhalo nebo co. Hudba se nesekne, ale zpomalí zhruba na 3 vteřiny a pak se zase vrátí do původního tempa. Mám procesor 2,4G ,RAM 1GB a zdroj 500W. Když je výkyv, tak ale procesor do špiček 100% vytížení nešplhá podle "správce úloh".
Takhle jedu asi půl roku a je to samozřejmě nepříjemný. Buď internet nebo hudba? Zkoušel jsem už snad skoro všechno. Jiný přehrávač, přeinstalace BELKINU,dokonce i přeinstalace XP Pro. Třeba nejsem sám, kdo s tím má potíž. Nevíte, co s tím, kde je problém???? díky mockrát. ;-)
Upravena tucnost pisma aby sa to dalo citat. BTW. dotaz staci zadat raz. (MM..)

Předmět Autor Datum
Ten adapter sa neda zapojit do LAN? Ak ano tak ho tam zapoj, alebo si kup modem pre LAN (//edit: a a…
MM.. 09.08.2009 01:33
MM..
Ten adaptér je normální USB konektor bez externího napájení. Na stejným principu jako ty Vodafone mo…
elvis.king 09.08.2009 02:01
elvis.king
Jedu přes ten Realtek AC97.. nejsem si jist že máš nainstalovaný správný ovladač zvukovky, realtek…
lední brtník 09.08.2009 10:17
lední brtník
Zdravím. Ano, ten počítač jsem si stavěl před 4 roky a kzákladní desce jsem dostal všechny tyto ins…
elvis.king 09.08.2009 13:14
elvis.king
USB adaptéry jsou smrt. Zlaté pravidlo říká, že USB varianty periferií se kupují, až když není jiná…
touchwood 09.08.2009 09:07
touchwood
Ano, souhlasím s využitím těchto zařízení, ale momentálně jinou možnost nemám. Jinak samozřejmě, že…
elvis.king 09.08.2009 13:17
elvis.king
Najprv si stiahnut najnovsie ovladace k zakl doske a zvukovke (obe su na webe vyrobcu zakl.dosky, re…
MM.. 09.08.2009 15:24
MM..
Dobře, pokusím si najít nejnovější ovladače k desce. Deska je KN1SLI LITE EXTREME od firmy ECS. BEL…
elvis.king 09.08.2009 17:01
elvis.king
Tak bud je Lite, alebo je Extreme, nie obe naraz. Extreme: http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products…
MM.. 09.08.2009 17:24
MM..
P.S. inac ja osobne by som preistotu skusil aj cistu instalaciu Win a ovladace (na nejaky cvicny HDD…
MM.. 09.08.2009 17:30
MM..
Tak jsem všechno stáhnul a co šlo, to přeinstaloval. Mám dobrou zprávu, fachá to perfektně a bez pr… poslední
elvis.king 10.08.2009 03:59
elvis.king

Ten adapter sa neda zapojit do LAN? Ak ano tak ho tam zapoj, alebo si kup modem pre LAN (//edit: a ak to je wifi tak PCI kartu apod)
A nainstalovat najnovsie ovladace pre chipset a vsetko ostatne (zvukovku, ten belkin, atd).

P.S. a nenapisal si jaku mas zvukovku a zvysok PC. Nemas nieco pretaktovane? Ak ano tak dat na normalne hodnoty. A creative zvukovky maju v ovl.paneloch nastavenie, kde sa da nastavit 24bit/96kHz co vytazuje moc zbernice, ak mas creative tak to skontrolovat, ked nestihaju zbernice tak staci tam 16bit 41kHz.

Ten adaptér je normální USB konektor bez externího napájení. Na stejným principu jako ty Vodafone modemy, flashky apod. Zvukovku mám integrovanou 7+1 a jedu jen stereo 2 kanály 16bit na 41000. Takže nic extrovního, jen základ PC, proto jsem překvapenej, jak to takhle funguje. Když jsem používal modem mobilního operátora (zhruba 2 roky) a chytal signál ze vzduchu, tak jsem s tím problém neměl. Tohle je wireless přijímač do několika metrů a takhle to je.

Jedu přes ten Realtek AC97 a v nastavení mám v nastavení výkonu všechno naplno = hardwarová akcelerace a kvalita převodu vzorkování". Nemám to teda ubrat?

Jinak zas až takovej profik přes PC nejsem, takže nevím, jestli mám nebo nemám něco přetaktované. To je v BIOSU ? Je to možný, nevím, sorry. Děkuji za rady

Jedu přes ten Realtek AC97..

nejsem si jist že máš nainstalovaný správný ovladač zvukovky, realtek AC97 bývá jen obecný název.
- nejdřív potřebuješ mít nainstalovaný driver chipsetu základní desky - 95% samoadminů to vůbec netuší.
- potom ovladač skutečného chipu zvukovky (buď ti ho určí programy pro výpis hw, nebo se podíváš na základní desku kolem audiovýstupu, nebo nejlíp do manuálu k desce). ovladač bývá na cd od základní desky, nebo na supportu výrobce
- v případě realtek hd audio potřebuješ ještě záplatu pro systém, nebo win xp sp3.

Zdravím.

Ano, ten počítač jsem si stavěl před 4 roky a kzákladní desce jsem dostal všechny tyto instalace,
které tam samozřejmě vždycky instaluju jako první, pokud jsem přeinstalovával WINDOWS.

Takže i zvukovka je tam ta, kterou přiložil výrobce desky, dále si to bere ruzný aktualizace a dokonce mám i service pack 3 - xp pro sp3.

Děkuji

Ano, souhlasím s využitím těchto zařízení, ale momentálně jinou možnost nemám. Jinak samozřejmě, že mám express Card port, ale co s tím??? Přál bych si vyřešit správnou funkčnost tohoto USB adapteru, ale je dost možné, že to tak má prostě být, že BELKIN nezaručuje 100% chod.

Děkuji za pomoc.

Najprv si stiahnut najnovsie ovladace k zakl doske a zvukovke (obe su na webe vyrobcu zakl.dosky, resp. vyrobcu notebooku ak to je notebook, hladas tam ovladace pre tvoj presny typ zakl.dosky/notebooku, ktory si doteraz nenapisal).
Potom si najst na webe belkin posledny ovladac pre ten USB zazrak (tiez presne podla typoveho oznacenia, urcite nerobia len jeden typ a urcite je to na nom napisane). Ked nepomozu tie vsetky ovladace tak vyhod ten usb stick a kup si wifi kartu do expresscard slotu

P.S. ovladac k tomu belkinu si instaloval? Dostal si k tomu nejake CD?

Dobře, pokusím si najít nejnovější ovladače k desce. Deska je KN1SLI LITE EXTREME od firmy ECS.

BELKIN tam nic novějšího nemá, než z toho 1.10.2008. Ano, Belkin má své CD, kde je ovladač a zároveň je tam i soft, přes kterej pak připojuješ síť. Máš na výběr, buď tu práci bude dělat tenhle soft nebo XP samo. Už jsem zkoušel oba způsoby a žádná změna, zůstávám u toho belkin softu.

Máš pravdu, ještě tak tejden mě to bude štvát a koupím si normálně tu wifinu do pci express slotu. Možná by bylo nejlepší tenhle adaptér vyzkoušet na jiným počítači, co to bude dělat tam. Jinak mám desktop.

Každopádně díky moc za rady, jdu juknout na ty motherboard ovladače.

Tak bud je Lite, alebo je Extreme, nie obe naraz.
Extreme:
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/Products Detail.aspx?detailid=534&CategoryID=1&DetailName=D river&MenuID=1&LanID=0
ten "IDE" ovladac je ovladac chipsetu, to najprv. A na konci je ovladac zvukovky.

Lite
http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Products/Products Detail.aspx?detailid=544&CategoryID=1&DetailName=D river&MenuID=1&LanID=0
ta ma to iste plus tam ma high definition driver, nie som si 100% isty ci mas HD audio chip, mozes skusit nainstalit aj to.

Inac v ovl.panely - zvuky alebo niekde v nastaveniach realteku alebo v spravca zariadeni - zvukovka - pravy klik - vlastnosti, si skontroluj nastavenie repro, staci ti nastavit stereo repro (2.0 alebo 2.1) ak pouzivas len 2 repro, 5+1 by mohlo zbytocne vytazovat ak nemas 5 repro.
A tiez si v nastaveni realtek skontroluj ze nemas zapnute nejake priestorove efekty (echo alebo nejake Hall, alebo konvertovanie stereo na 5+1 apod, to by tiez mohlo zbytocne vytazovat). Pohraj sa aj s dalsimi nastaveniami zvukovky (aj ked nejaka zmena nastaveni nepomoze tak vzdy to vies nastavit nazad na povodnu hodnotu)

P.S. inac ja osobne by som preistotu skusil aj cistu instalaciu Win a ovladace (na nejaky cvicny HDD, alebo povodnu instalaciu by som si odzalohoval napr. cez BartPE live Win + Driveimage XML), aby som odsledoval ci to nesposobuje nejaky vir vo Win alebo co. Keby to nepomohlo tak by som vedel ze to neni ziadne svinstvo vo Win a nahodil by som nazad povodnu instalaciu zo zalohy driveimage.

Tak jsem všechno stáhnul a co šlo, to přeinstaloval.

Mám dobrou zprávu, fachá to perfektně a bez problému - konečně! Složitě jsem hledal ten nejnovější soft pro BELKIN a pak našel. Zřejmě to bylo tím!

Takže chci moc poděkovat "MM" , protože bych se k tomu instalování bez tebe nedohrabal!
Díky moc a hlásím

VYŘEŠENO !!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru