Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno WLMM nenačte střih uloženého .vlmp, ale přehraje před uložením

Zdarec :)

Asi to bude banální, ale mám neřešitelnej problém s windows live movie makerem. Po vystřihnutí videa z .MP4 a následném uložení do .wlmp (jiná možnost není) pak pokus o sloučení těchto střihů selže, protože WLMM .wlmp nenačte. Navedlo mě to na problém s kodeky, jenže několik let používám VLC player a kodeky jsem nikdy nestahoval a netuším kam, co, jak udělat :D Ani zkonverktovat do formátu, kterej WLMM sežere nejde.

Takže prosím, nějaké jednoduché rady jak problém vyřešit, abych mohl střihy spojovat?

Případně doporučte jiný free SW na střih, spojení videa a přidání mp3,jpg, textu a jednoduchých efektů.

Díky

W7 prof.

Předmět Autor Datum
UP! :D Fakt nikdo neví? Snad bych mohl jen dodat, že vše probíhá na: Notebook Intel Core i5 480M, 1…
Boeing 04.04.2011 10:44
Boeing
UP! fakt nikdo nic? na netu hledám jak vůl a tohle snad asi nikdo neřešil :-/
Boeing 04.04.2011 19:21
Boeing
poslední pokus :-/
Boeing 07.04.2011 13:25
Boeing
Ja myslim ze si jediny clovek na planete co sa snazi pouzit ten microsofti program :-)
MM.. 07.04.2011 14:09
MM..
jednoduche spajanie videa zvlada aj virtualdub, titulky netusim jaky free ale akykolvek program na e…
MM.. 07.04.2011 14:13
MM..
:D njn, říkal jsem si jestli se ozve místní fanda MS :D Díky moc za reakci :beer: ale k věci, nech…
Boeing 07.04.2011 14:26
Boeing
Ked ten program ulozi subor do nejakeho vlastneho formatu tak nepotrebuje na ten format ziadne dodat…
MM.. 07.04.2011 14:43
MM..
Ked ten program ulozi subor do nejakeho vlastneho formatu tak nepotrebuje na ten format ziadne dodat…
Boeing 07.04.2011 15:12
Boeing
Skus to vystrihnut vo virtualdube a to vystrihnute ulozit v avi resp. v tom v com to bolo predtym. A…
MM.. 07.04.2011 14:49
MM..
V avidemuxu mi to video načte v dost blbém zobrazení, furt nějaká hláška,které nerozumím - to by byl…
Boeing 07.04.2011 15:20
Boeing
furt nějaká hláška ale to je prave dolezite aby ta upozornil na mozne rizika/nekompatibility/proble…
MM.. 07.04.2011 15:33
MM..
jj, máš pravdu, debil to ukládám jako projekt :D Zkouším hledat ten export a až ho najdu, asi bude p…
Boeing 07.04.2011 15:44
Boeing
Tak virtualdub stím má taky nějakej problém. Pokus o načtení videa .mpg skončí takto: [http://img86…
Boeing 07.04.2011 15:36
Boeing
Tak pisal si ze MP4 a teraz tam cpes mpeg-2 tak co vlastne mas? :-) virtualdub nevie MPEG-2 (z nejak…
MM.. 07.04.2011 15:39
MM..
prvně mp4 potom mpg. preventivně jsem celou složku s videama převedl. ale už je to ok (viz edit výše… poslední
Boeing 07.04.2011 15:48
Boeing

UP! :D
Fakt nikdo neví?

Snad bych mohl jen dodat, že vše probíhá na:
Notebook Intel Core i5 480M, 15.6" LED 1366x768, RAM 4GB DDR3, AMD Radeon HD6370 1GB, HDD 320GB 7200 otáček, DVD, WiFi, Bluetooth, webkamera, čtečka otisku prstů, HDMI, Windows 7 Professional

jednoduche spajanie videa zvlada aj virtualdub, titulky netusim jaky free ale akykolvek program na editaciu videa to zvlada. Vacsina su ale platene. Ale treba hladat na google.
Zvuk si mozes vyextrahovat vo virtualdube do wav a robis si s nim co chces (napr. v audacity) a nasledne ho zas pridas k videu virtualdubom.

pre MP4 skus napr nainstalit oficialny xvid kodek, jaky kodek presne potrebujes u avi si vies zistit napr. programom gspot.
Microsoft s tym ale pracovat nemusi vediet vobec a mp4 avi snad aj schvalne blokuje, lebo pan arogantny microsoft sa tak rozhodol. Idealne nepouzivat.

:D njn, říkal jsem si jestli se ozve místní fanda MS :D

Díky moc za reakci :beer:

ale k věci, nechci si kupovat program, na to prachy fakt nemám a vím že WLMM toho zvládnew dost, dle mých potřeb, akorát to prostě nesežere vlastní formát, kterej si vytvoří, což je uplně stupidní.
Video můžu zkonverktovat do jakýhokoliv formátu, ale výsledek bude asi stejnej, prtoože není problém, že by WLMM nesežral mp4, ale vtom, že výstřižek z videa lze uložit jen ve formátu .vlmp a pokud chci tuto část videa pomocí WLMM otevřít, abych ho někam připojil - nelze.

Něco jsem se dočetl o tom že jsou dva druhy kodeků, vstupní a výstupní a vtom by asi mohl být problém, ale netuším jak najít kodek, kterej potřebuje WLMM (resp. formát .vlmp) a kam ho naistalovat.

Zkoušel jsem i Avidemux, ale tam se zas nevyznám, ale díky práci nebylo moc času, až dnes, tak stím ještě budu bojovat.

Ked ten program ulozi subor do nejakeho vlastneho formatu tak nepotrebuje na ten format ziadne dodatocne kodeky. Akonahle to vie ulozit tak to musi vediet aj precitat. Ked nevie tak je vadny program.
Vseobecne tvoj problem moze byt ze sa snazis spajat nejake nekompatibilne videa apod (napr. nedaju sa spajat videa s roznym rozlisenim alebo snimkovou frekvenciu apod). Co presne ti to vypise za hlasku? A co presne spajas s cim? (jake to video ma parametre?)

Ked ten program ulozi subor do nejakeho vlastneho formatu tak nepotrebuje na ten format ziadne dodatocne kodeky. Akonahle to vie ulozit tak to musi vediet aj precitat. Ked nevie tak je vadny program.

to je právě to co mě zaráží. je to přesně tak. WLMM uloží výstřižek jen ve formátu .wmlp a pokud ho chci znovu otevřít abych ho někam napojil, nelze, napíše "Program Movie Maker nepodporuje vybraný typ souboru". ačkoliv se jedná o typ souboru ve kterém to sám uložil bez možností jiného formátu.

Všechny videa, se kterými pracuju jsem preventivně převedl do mpg se stejnými parametry, tak vtom by problém být neměl. Navíc jsou točeny jednou kamerou.

Napojit na vystřižek lze to mpg, ale uložení zase nabídne jen formát .wmlp ..takže dále pak nepoužitelné. Buď tomu prostě nerozumím nebo fakt už nevím.

Program je stažen z oficiálních stránek MS.

Skus to vystrihnut vo virtualdube a to vystrihnute ulozit v avi resp. v tom v com to bolo predtym. Alebo aj avidemux, ovladanie naspodku je uplne jasne a standardne jak u strihacich zariadeni, neni tam vobec nad cim rozmyslat (nestandardne je ovladanie u MS).
Vseobecne ked strihas snaz sa strihat tak aby tvoje vystrihnute video zacinalo na KEY Frame. To je dolezite inac bude zaciatok videa nezobrazitelny. Na presun na key frame je v avidemuxe aj vo virtualdube tlacitko.

furt nějaká hláška

ale to je prave dolezite aby ta upozornil na mozne rizika/nekompatibility/problemy toho suboru/formatu ktory nacitavas, apod. A nie program ktory sa tvari ze vsetko nacital hura a nakoniec s tym nevie pracovat.

Si si isty ze ten format je "vlmp"??? Neni to nahodou "wlmp"? To je ale len subor projektu, t.j. nemusi obsahovat data (zavisi od MS ci tam tie data dal). Nedavaj v tom WMM "ulozit projekt" ale daj tam nejaku funkciu exportovat video do... apod. A exportuj do wmv. To je video. A nie projekt. Projekt mozes len otvorit, to je vpodtstae len rozpracovany projekt ktory ulozis ked potrebujes vypnut PC a na druhy den ho zas otvoris a pokracujes v praci na tom projekte. wlmp neni video.

jj, máš pravdu, debil to ukládám jako projekt :D Zkouším hledat ten export a až ho najdu, asi bude po problému.

Edit: ááách :D vážně 3,14čovina. stačilo kliknout na uložit film! někdy člověk úplně přehlídne naprostou maličkost:D díky moc MM.. problém vyřešen!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru