Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WP8 se odmítá připojit k wifi sítím

Hezký večer,
teď jsem přišel na novou zajímavou vlastnost mé Lumie 520 a moc se mi nelíbí. Jsem spíš přes Android, takže se zeptám. Máme doma 3 samostatné wifi AP. Když telefon zapnu, automaticky se připojí k k síti 3, s tím nemá problém. Když ho od ní odpojím, nemůžu se připojit jinam a nejde se ani vrátit zpátky na síť 3, v ten moment jsem prostě až do restartu bez wifi. Telefon se při každém pokusu o připojení k sítím tváří, že nezná jejich heslo a vyžaduje ho. Přitom by ho měl znát, protože ještě pár dní zpátky byl půl dne připojený na 2. Po zadání zcela jistě správného hesla okamžitě vyskočí hláška "Telefon se nemohl připojit k Wi-Fi síti <1/2/3>", telefon se ani nepokusí připojit.
Dá se tenhle problém řešit bez obnovení továrního nastavení? Wifi jsou v pořádku, ostatní zařízení nemají s připojením problém, na všech je zabezpečení WPA2.

edit: Jedná se o Asus WL-600g, TP-LINK TL-WR841ND a TP-LINK TL-WR1043ND.

Předmět Autor Datum
smysl to nedává, i když u windows je cokoli normální. proč se to připojuje práve k síti 3, která je…
lední brtník 07.01.2014 21:12
lední brtník
Dobrý nápad to rozepsat. TP-LINK TL-WR1043ND je 1 Asus WL-600g je 2 TP-LINK TL-WR841ND je 3 Připoj… poslední
Potkan007 07.01.2014 21:24
Potkan007

smysl to nedává, i když u windows je cokoli normální.
proč se to připojuje práve k síti 3, která je z tajného routeru?
šifrování je tajné?
volba kanálů b/g/n?
proč jsou v celém baráku 3 různé sítě - je problém tam mít na různých kanálech/routerech jediné ssid se stejným wpa-key a stejným zabezpečením + šifrováním?

Dobrý nápad to rozepsat.

TP-LINK TL-WR1043ND je 1
Asus WL-600g je 2
TP-LINK TL-WR841ND je 3

Připojuje se k ní podle mě proto, že k ní byl připojený trvale. Tohle je AP pro mobily a tablety - v místech jejich nejčastějšího výskytu. Galaxy S4, ZTE Blade, ThinkPad Tablet, Nexus 7 2012, Nokie N900, Nokie E71 a Nokie E66 nemají problém s připojením ani teď.

Nastavení všech sítí co se týče zabezpečení je identické, WPA2-PSK AES. Všechny 3 běží na b/g.

Nastavit všechny sítě i na stejný kanál a SSID problém je, protože tátova Nokie N900, moje E71 na VoIP a mámina E66 se s tímto řešením nekamarádí. Hlavně Symbianové telefony nevědí, co dělat, občas i ThinkPad Tablet napsal, že je síť nestabilní a odpojil se.

edit: Byl jsem venku zkusit sousedovu wifi s WEP zabezpečením a problém je úplně stejný, takže vylučuju, že je způsobený nastavením u nás doma.
edit2: Sítě sice pokrývají jenom část domu a vzájemně se překrývají, ale úplně stačí je mít jako 3 samostatné, stává se zřídka, že dané zařízení používám mimo jeho "domovskou síť".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru