Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Webhosting, Redakční systém

Hezký den,
chci si založit stránku typově podobnou např recenze (nahoře záložky, pod nimi články, na boku reklamy, odkazy na další stránky...). Doménu již mám, ale vůbec si nevím rady, jak k ní přiřadit ,,stránku" , čili to, co dělá webovku webovkou. Čtu tady o hostingu, redakčním systému... Ale vůbec nevím, jak to udělat - v tomto jsem naprostý laik, nikdy jsem neměla ani blog. Pokud mi někdo poradí, nebo dá alespoň odkaz na nějaký podrobný návod, budu moc ráda. Pokud možno, aby byl webhosting zdarma. Četla jsem o wordpressu, ale prý je k tomu nutno mít nějaký ten redakční systém (ale vůbec nevím, o co jde).

Mockrát děkuji za Váš čas.

Předmět Autor Datum
nutno mít nějaký ten redakční systém (ale vůbec nevím, o co jde) Co je redakční systém.
IQ37 31.01.2014 17:19
IQ37
Odporucam venovat sa niecomu zmysluplnejsiemu. Neviem si predstavit totizto cloveka, co nevie do goo…
fleg 31.01.2014 19:29
fleg
No, když vidím, že o tom vůbec nic nevíš, tak jsi za doménu zatím mohl ušetřit. Měl sis to vyzkoušet…
Ding 31.01.2014 20:38
Ding
Vubec ty chytraky tady neposlouchej. Nepotrebujes nicemu rozumet, staci ti ochota neco se naucit. VP…
kurelaa kokothunter 31.01.2014 20:50
kurelaa kokothunter
vicemene to tu uz kurelaa napsal, ale k tomu dve poznamky: chces-li trochu slusnej hosting s moznos…
RedMaX 31.01.2014 22:15
RedMaX
Stáhneš si nějaký redakční systém (třeba WordPress), přečteš si, jak se instaluje a učiníš. Všeobecn… poslední
Kráťa 01.02.2014 03:06
Kráťa

Odporucam venovat sa niecomu zmysluplnejsiemu. Neviem si predstavit totizto cloveka, co nevie do goola napisat "co je to webhosting", "co je to redakcny system" a precitat si to a namiesto toho sa to rovno spyta.
Navyse WP a ine systemy casto nezvladaju instalovat ani erudovanejsi ludia, typicky priklad je nova verzia WP, ktora sa pokusa alokovat viacej pamati, co pri prisne nastavenych VPSkach konci chybovou hlaskou. Riesil som za posledne mesiace mnohokrat.
Odporucam nechat si to spravit profikovi, samozrejme zdarma to asi nebude.

No, když vidím, že o tom vůbec nic nevíš, tak jsi za doménu zatím mohl ušetřit. Měl sis to vyzkoušet např. zdarma na Webnode, tam bys to asi dal. Tam Tě to všechno navede, vše je předpřipravené a vypadá to celkem dobře. Pak by ses rozhodnul co dál.

Vubec ty chytraky tady neposlouchej. Nepotrebujes nicemu rozumet, staci ti ochota neco se naucit. VPS vubec nepotrebujes.

Staci ti, kdyz si koupis hosting u firmy, ktera neni 100 let za opicema a ma instalaci redakcnich systemu na tzv. 1 kliknuti. Mezi tyto firmy patri napriklad Wedos.cz. Najdi si jejich web a pripoj se k nim na chat, poradi ti tam vse zdarma.

Taky si to muzes zkouset doma na vlastnim pc, ale jednodussi pro tebe bude koupit ten hosting, kde maji tu instalaci jednim klikem. Cena je par stovek rocne. Tam muzes zkouset donekonecna a zaroven se tim ucit. Nikdo se nenauci chodit hned, to jen tupani z teto poradny si mysli, ze na tom jsou jinak.

vicemene to tu uz kurelaa napsal, ale k tomu dve poznamky:

chces-li trochu slusnej hosting s moznostma ohledne instalace a efektivni spravy redakcnich systemu, nebude to zadarmo. Ten Wedos je levnej, pokud to chces delat poradne, nemel by to byt problem.

druha vec je, ze instalace vybraneho redakcniho systemu je opravdu jednoducha, ale co potom. Pak musis do toho redakcniho systemu nacpat data a upravit si ho dle svych potreb, nemusis hned programovat, ale sehnat si moduly a nainstalovat a pouzivat, neni to tezky, ale neni to ani uplne trivialni, ze to das bez nejakeho vetsiho nasazeni a procteni si manualu a nejake ucebnice se zaklady vybraneho redakcniho systemu.

Stáhneš si nějaký redakční systém (třeba WordPress), přečteš si, jak se instaluje a učiníš.
Všeobecně to bývá tak, že se nahraje na FTP (přístup na FTP ti dal poskytovatel hostingu), spustí se nějakáý ten install.php - bývá to různě), tam zadáš přístup do databáze, co ti dá poskytovatel hostingu...
Ale pokud tomu vůbec nerozumíš, nech si to raději udělat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru