Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wi-Fi internet, pomalé porty?

Dobrý den,
K internetu se připojuji přes wi-fi síť, v rámci domácnosti máme dva počítače sdílející jeden modem. Mám Microsoft Windows XP Professional (čerstvě nainstalované).
problém je následující:
Po zapnutí počítače, mi rychlost surfování asi minutu funguje normálně, ovšem poté rapidně klesne. Rychlost downloadu kupodivu zůstává vcelku stejná, čili zatímco stahuji 340 kB/s, web se mi načítá třeba pouze 5 kb/s. Dále jsem zaznamenal nefunkčnost či pouze minimální funkčnost .torrent klientů a skype. ICQ funguje bez problému.

Závadu modemu, či problém na síti jsem vyloučil, poněvadž na druhém počítači (používajícím ten samý modem a připojení) vše funguje. Napadla mě tedy závada na síťové kartě. Karty jsem tedy vyměnil, ovšem bez valného výsledku. Kartou to tedy není. Dále jsem přesunutím zjistil, že vadný není ani PCI slot. Čili podle všeho se jedná o softwarový problém.

K monitorování trafficu používám kerio, přesto žádnou nekalou aktivitu nezaznamenalo. Ukončil jsem všechny procesy kromě systémových, abych eliminoval případného škůdce, ovšem problém zůstává dál. V tuto chvíli mě napadá jedině že by se mohlo jednat o nějakou systémovou službu částečně blokující určité porty, ale nevím. Ocenil bych jakoukoli radu.

Předmět Autor Datum
Zdravim, pripojeni pres wifi sit mam chapat tak, ze se pripojujete pomoci nejakeho lokalniho ISP, je…
JR_Ewing 17.03.2008 10:19
JR_Ewing
já to vidím na špatně nastavené QoS, kdy velké streamy jednoduše "utlačují" malé streamy a navazujíc… poslední
touchwood 17.03.2008 11:13
touchwood

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru