Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno WiFi klient a AP najednou

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli někdo znáte nějaké cenově dostupné zařízení, které by umělo v jednom okamžiku přijímat bezdrátový signál jako klient a zároveň fungovat jako AP? Předem díky za tipy.

Předmět Autor Datum
Opakovač. Ale moc jich na trhu není. d-link-dwl-g710-28655 Edit.
CoWayger 09.08.2010 09:57
CoWayger
Kdyz pridas informaci o tom, ceho chces dosahnout (udelat bridge - prodlouzeni wifi, mit router kter…
JR_Ewing 09.08.2010 09:58
JR_Ewing
Potřebuji připojit jeden NB s wifi v místnosti, kde je mizerný nebo žádný signál. Nejlepší by bylo m… poslední
jbo 09.08.2010 10:25
jbo

Kdyz pridas informaci o tom, ceho chces dosahnout (udelat bridge - prodlouzeni wifi, mit router ktery je klientem bezdratove site a zaroven dela AP tvoji site), tak ti mozna nekdo poradi. Take by bylo dobre upresnit, co znamena cenove dostupne.
Mit dve zarizeni, jedna signal prijma, druha vysila propoji se klasickym sitovym kabelem. Jednoduche na administraci, docela levne.
Mit zarizeni s dvema nezavislymi bezdratovymi moduly. Bohuzel, takova zarizeni nejsou nejjednodussi na administraci a jsou drazsi nez 2x jedno zarizeni.
Pro variantu bridge lze pak pouzit WDS rezim, ten ovsem musi podporovat i zarizeni, na ktere se pripojujes. Zvladne to pak jedno zarizeni, nevyhodou je vyrazne snizeni propustnosti site, sem tam se rozpadne spojeni atd.

Potřebuji připojit jeden NB s wifi v místnosti, kde je mizerný nebo žádný signál. Nejlepší by bylo mít něco na chodbě před místností, ale chtěl bych se vyhnout nějakému velkému tahání kabelů. Takže potřebuji ideálně nějakou krabičku, která bude přijímat wifi signál a zároveň jej šířit, aby jej NB přes zeď zachytil. Taky mě teď napadla ještě varianta s vytažením jen antény (od nějakého přiímače) na chodbu, což bude asi jednodušší. Každopádně díky všem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru