Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi - výpadky

Zdravím, posledních pár měsíců mě trápí jeden velký problém. Neustále mi vypadává připojení. Někdy je to i 2x za 10 minut, jedná se o výpadek v řádu vteřin, vše hned zase jede. Poskytovateli internetu jsme již volali, nedávno nám vyměňovali příjmač, ale internet stále padá. Používám wifi router na připojení NB, avšak zde si myslím závada nebude, zkoušel jsem to již i bez něj a problém stejný. Přímo v počítači by to taky být nemělo, protože když mám připojen NB a PC zároveň a zrovna to spadne, tak je to na obouch. Poskytovatel sledoval činnost našeho připojení a žádné výpadky nezaznamenal, takže mě by zajímalo kde je problém?

Předmět Autor Datum
Z informacii co si podal je to vestenie z vody a nikto ti tu nic rozumne nepovie a nenapise. V pripa…
fleg 11.12.2011 13:22
fleg
na co tu wifinu chytáš? AP+ anténa něco blíže by to chtělo. Anténa jaká?
paul 11.12.2011 13:35
paul
Vypadavat pripojenie moze z viacerych dovodov. Bud sa nieco deje priamo s bezdratovou linkou, alebo… poslední
KiloViktor 11.12.2011 17:37
KiloViktor

Z informacii co si podal je to vestenie z vody a nikto ti tu nic rozumne nepovie a nenapise.
V pripade vypadku spojenia je nutne spravit zakaldnu diagnostiku (napr cez traceroute) a zistit, kde sa signal straca, potom sa mozme pohnut dalej.

Vypadavat pripojenie moze z viacerych dovodov. Bud sa nieco deje priamo s bezdratovou linkou, alebo vypadok je len Internetovy, cize linka a spojenie funguje, len obcas ako keby prestal ist Internet. V druhom pripade sa moze jednat o vypadok DNS serverov, alebo prenosovej trasy za tvojim ISP. Bohuzial vypadok DNS serverov je v poslednom case dost casty aj ked obcasny vypadok tu bol uz od pociatku Internetu, zhruba pred 25 rokmi. V poslednom case sa to ale mnohonasobne stupnuje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru