Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi anténa + přípojení k notebooku

V dosahu do 1KM mám několik free wifi na které se chci připojit, jenže v notebooku mám 802.11b/g wirelles Lan, se kterým je signál špatný a tak bych si chtěla pořídit wifi panelovou anténu. Jenže opravdu netuším, co k tomu potřebuji, jestli mi stačí jen ta anténa, a případně jak ji do notebooku zapojit, či zda se vůbec do notebooku zapojuje.

Uvažuji o TetraAnt19-5 Směrová panelová anténa 19dBi, 5MHz, Konektor N female, pigtail 30cm. Ale, když si tuto anténu koupím, jak se k ní připojím? Opravdu tomu vůbec nerozumím a netuším co je pigtail, atd..
Můžete mi prosím někdo poradit. Případně doporučit jaké vybavení přesně koupit a jak to zapojit?

Předmět Autor Datum
ty free sítě jsou na 5ghz? Konektor na výstupu: N female už máš vyhlédnuté ap(client), do kterého…
lední brtník 02.01.2014 02:08
lední brtník
Tak to opravdu netuším v jakém jsou pásmu, někde jsem se dočetla, že 5ghz je modernější a výkonnější…
Nikolaaa 02.01.2014 03:43
Nikolaaa
V dosahu mám několik různých free wifi čím to chytáš teď, jakou kartou? ona pracuje v pásmu 2.4 neb…
lední brtník 02.01.2014 07:50
lední brtník
Mám Ubuntu, tak jsem si nemohla programy nainstalovat, našla jsem alternativu (Wifi radar), u všech… poslední
Nikolaaa 02.01.2014 20:18
Nikolaaa

ty free sítě jsou na 5ghz?

Konektor na výstupu: N female

už máš vyhlédnuté ap(client), do kterého anténku zašroubuješ?
nebylo by lepší pořídit hotové venkovní ap s integrovanou směrovou anténou v příslušném pásmu?

free sítě mívají omezenou rychlost připojení, informovala ses?

každopádně pro pokrytí bytu vlastním wifi + pro připojení telky, tiskárny nebo nas disku by to chtělo za ap připojit nějaký ten router, dalších cca 500 kč.

Tak to opravdu netuším v jakém jsou pásmu, někde jsem se dočetla, že 5ghz je modernější a výkonnější, tak proto jsem uvažovala o této anténě. V dosahu mám několik různých free wifi od různých poskytovatelů, někdy je signál dobrý, jindy hrůza, free wifi okolo omezení skutečně mají. Pak mám v okolí pár známých, jejichž wifi se v zobrazení sítí objeví, jenže je nechytnu, dali mi klíče, jsou to soukromé wifi a tak nemají omezení, jako ty městské, tak jsem si myslela, že by to ta anténa mohla řešit. Jak jsem ale psala, nejedná se o jednu wifi určitým směrem.

Ap(clienta) vyhlédnutého nemám, protože jsem nevěděla, že ho potřebuji. Telku, ani tiskárnu připojit nepotřebuji. Takže, pokud správně chápu, je nutná anténa s 2,4GHz(protože je častější?) + ap , případně ap s integrovanou anténou a pak už se napojím ?

V dosahu mám několik různých free wifi

čím to chytáš teď, jakou kartou? ona pracuje v pásmu 2.4 nebo 5ghz? když nevíš, vypíše ti to ten inssider.
(nebo wirelessnetview, kanály 1-13 jsou 2.4ghz)

samotný notebuk neumí připojit externí anténu. pokud zapojíš nějaké to ap s anténou, poleze ti z něj lan kabel - který zase píchneš do wan vstupu routeru (router stojí stejně jako pokojový ap, umí připojit další síťové krámy, děravé windows vždycky nepotřebuješ vystavovat venkovní free síti).
pro pokrytí jednoho pokoje: wr720
router s anténou pro lepší dosah: wr741nd apod.

Mám Ubuntu, tak jsem si nemohla programy nainstalovat, našla jsem alternativu (Wifi radar), u všech wifi to píše chanel 1 až 13, tak je to nejspíše 2.4ghz.

Ale stejnak v tom mám zmatek a netuším, co si vlastně pořídit. Wifi radar zobrazuje i Access point, což je název té wifi, tak pak stále potřebuji to vlastní AP? Pořád moc dobře nechápu, co všechno si koupit. Opravdu tomu nerozumím a ani přesně nevím, k čemu je třeba ten router. Můžeš mi to prosím vysvětlit, jak dítěti:-).

To si mám pořídit anténu + ap + router, a pak se doma přes notebook bezdrátově napojím na ten router?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru