Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi připojení - tablet Prestigio vs. SGS III

Zdravím Vás, obracím se na Vás zkušené s dotazem. Mám doma wifi router, kdy doma využívám v síti wifi notebook a Samsung Galaxy S3. Na obou zařízeních internet běhá bez problému v rychlosti, jakou dodává poskytovatel. Bohužel mám problém, když do sítě připojím tablet Prestigio MultiPad Pro Duo 7.0. Po připojení k wifi je rychlost internetu stejná, ale po pár minutách výrazně klesne, ale to pouze na tabletu, kdy na notebooku a SGSIII vše jede normální rychlostí. Na testu dsl.cz to jde z cca 10 Mbit/s na 500 kbit/s. Nevím čím to může být, nastavení šifrování routeru mám WPA - WPA2. Teto samý problém se vyskytuje i u mobilu Sony Xperia Mini Pro. Nevíte prosím čím by to mohlo být, mám router D-Link DI524. Koupil jsem tablet paní k Vánocům a merzí mě, že rychlost internetu nemůže využívat naplno stejně tak jako u svémo zmiňovaného telefonu Xperia. Například přehrávání filmu na YT je velký problém a to na SGSIII přehrávám v pohodě videa v HD a bez sekání připojení.

Děkuji za Váš čas a pochopení a budu vděčný za každou radu.

Předmět Autor Datum
D-Link DI524 odporný zastaralý shit. taky mu už může chcípat napájecí adaptér. nastavení šifrování…
lední brtník 28.12.2013 21:53
lední brtník
Tak jsem zkusil vybrat vždy jen jednu z možností WPA či WPA2, rovněž tkip či aes. Výsledek mě z kraj…
Gwinix84 28.12.2013 22:47
Gwinix84
Tak nikdo nic.... Muzete mi doporucit nejakej router, ktery by moje pozadavky splnil v nejakem slusn…
Gwinix84 29.12.2013 08:58
Gwinix84
není tam náhodou nastaven režim b+g? jestli jotak zkus jen g..
paul 29.12.2013 09:20
paul
Krome vyse uvedeneho a pred vyhozenim routeru zkus do napr. SGSIII instalovat Wifi Analyzer. Pomoci…
jezevec 29.12.2013 13:24
jezevec
Tak jsem analyzatorem nasel nejvolnejsi kanaly. V panelaku se proste uplne volny najit neda. Ale boh… poslední
Gwinix84 29.12.2013 18:54
Gwinix84

D-Link DI524

odporný zastaralý shit. taky mu už může chcípat napájecí adaptér.

nastavení šifrování routeru mám WPA - WPA2

špatně. direktivně na routeru nastav jedinou z těch možností. stejně jako šifrování tkip nebo aes, ale ne výběr z obou. stupidní androidy si pak nedokážou vybrat a neustále se routeru dotazují na všechny možnosti.

Tak jsem zkusil vybrat vždy jen jednu z možností WPA či WPA2, rovněž tkip či aes. Výsledek mě z kraje ohromil, na všem co mám doma běžela wifi bez nejmenších problémů. Na všem dle dsl naměřeno cca 10 Mbit/s. Po asi pěti minutách ale opět zůstal stabilní jen notebook a SGS III. Tablet i Xperia klesla zas pouze na svých stabilních 500 kbit/s.

Router už mám asi sto let, vím, že je to šlupka.... Klidně koupím novej, ale hctěl bych vědět, že to pomůže.... Ale hlavně mě zajímá, proč NB a SGS jedou bez problémů a tablet s Xperii takhle zlobí. Přeci kdyby byl špatnej router, tak nepojede nic.... No a kdyby byl špatnej tablet a xperie, tak by ale nejeli na jinejch wifinách bez problémů jak tomu je... Jinde třeba wifka v práci, McD.... nikde žádnej problém. Prostě nechápu jak může po chvilce připojení rychlost netu klesnout a ještě jen u něčeho.

Díky moc !!!!

Tak nikdo nic.... Muzete mi doporucit nejakej router, ktery by moje pozadavky splnil v nejakem slusnem pomeru cena / vykon a hlavne aby se se odstranily problemy s kolisanim rychlosti. Stejne by me zajimalo co muze byt pricinou meho problemu.

Krome vyse uvedeneho a pred vyhozenim routeru zkus do napr. SGSIII instalovat Wifi Analyzer. Pomoci tehle utility zjistis vysilaci frekvenci nejen sve krabicky, ale i toho co vysila v okoli. Tim chci rict ze tvuj prijem muze byt rusen nebo se muze "bít" s nejakym bezdratem treba od souseda. Zkus preladit svuj router na kanal kde je z okoli nejslabsi signal, pripadne ktery ja uplne "cisty" Dale je mozne ze tvuj prijem je rusen jinym vysokofrekvencnim signalem z okoli, tady rovnez pomuze preladit router na jiny kanal, resil jsem neco obdobneho, vyreseno preladenim na jiny vysilaci kanal.

Tak jsem analyzatorem nasel nejvolnejsi kanaly. V panelaku se proste uplne volny najit neda. Ale bohul problem pretrval. Co se tyka nastaveni rezimu b-g, to jsem nikde bohuzel nenasel. Nevim co s tim muze byt, at na routeru nastavim cokoliv, tak SGSIII a NB jedou stejne uplne v pohode, ale tablet a druhym mobyl porad ta stejna chyba = po chvilce uzivani rychlost spadne na stabilnich 500 kbit/s. Asi to bude chtit novej router, protoze jediny co me napada, ze si s nim nektery zarizeni nerozumi. Ale stejne bych se rad dozvedel cim to muze byt.... neprijde mi to normalni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru