Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wifi router - slabý dosah

Prosím Vás, potrebujem radu. Už niekoľko dní riešim problém s intenzitou signálu wifi v rodinnom-dvojpodlažnom dome. Nechal som si poradiť a kúpil som router tp-link-tl-wr841n-d185181.htm, ktorý má 2 5dBi antény. Po prevedení konfigurácie sme však zistili, že signál výrazne slabne už vo vedľajšej miestnosti cca 5 metrov cez chodbu a 2 steny. Na smartfónoch sa stráca už po vyjdení na chodbu, cez otvorené dvere... (?) Všetky nastavenia boli v poriadku, menil som aj kanály, pohral som sa s anténkami, no nepomohla ani zmena umiestnenia routra.. Nakoľko sme si mysleli, že to bude problém v routri, skúsili sme ho vymeniť za asus-rt-n12vc-d346025.htm. No signál sa zdá byť ešte horší... Takže to možno bude spôsobené hrúbkou stien, aj keď mi to nejde do hlavy, keďže v jednej z miestnosti od suseda t.j. cca 15 metrov chytám lepší signál, ako z môjho routra, ktorý je hneď vedľa... Neviem, čo s tým. Jeden známy, chytá celkom slušne wifinu od svojho suseda-kámoša cez 6 poschodí v paneláku, kde sú železobetónové panely a ja nemá poriadny signál v rámci jedného poschodia rodinného domu, na ktorom je router. Myslel som, že zakúpim lepšie anténky, ale čítal som recenzie ľudí, ktorí majú s tým skúsenosť a tí to posudzovali skôr tak, že to o veľmi veľa signál nevylepší, max. o 20%... Prosím, poraďte, ako sa dá tomu pomôcť?

Předmět Autor Datum
jaký je nastaven režim b/g/n ??? nejdřív bych zkusil jen "b"
paul 09.02.2013 10:47
paul
na 2-patrový barák ti jediná wifi nemůže stačit. potřebuješ další ap, nebo router ve "switch" režimu…
lední brtník 09.02.2013 12:09
lední brtník
čítal som recenzie, kde vymenili 2 dbi antény za 8 a nepocítili výraznejší rozdiel.. skôr som to mys…
kikostevo 09.02.2013 14:17
kikostevo
Najlepsia uprava je vyburat tie steny. Potom uz len opakovac na kazdych 5m. Mozno ta nepotesi fakt,…
KiloViktor 09.02.2013 12:23
KiloViktor
super nápad, idem vybúrať všetky nosné steny a nahradím ich sadrokartónom, pretože chcem doma v obýv…
kikostevo 09.02.2013 14:28
kikostevo
odpověď ber s nadsázkou - kolega ti chtěl říct, že bezproblémové šíření wifi ti nikdo nezaručí, jak…
lední brtník 09.02.2013 14:38
lední brtník
no jó, berem to s nadsázkou.. :) možno ti to vyznelo inakšie.. :) silu signálu som neporovnával, prá…
kikostevo 09.02.2013 14:50
kikostevo
jak už bylo řečeno - APčko do každého patra někam ke geometrickému středu domu a MOŽNÁ to bude fungo… poslední
touchwood 09.02.2013 15:58
touchwood

na 2-patrový barák ti jediná wifi nemůže stačit. potřebuješ další ap, nebo router ve "switch" režimu.
a za zdí nečekej nijak úžasný signál pro enkovou rychlost.
antény můžeš nahradit 2x8db, ale přínos bude minimální.víc by pomohlo přemístění routeru do středu baráku, jenže to je zas nevhodné pro pevné kabely - to by zas mohl řešit další switch.

čítal som recenzie, kde vymenili 2 dbi antény za 8 a nepocítili výraznejší rozdiel.. skôr som to myslel tak, či neexistuje iná možnosť napr., že či na trhu neexistujú zákazníkmi overené routre, ktoré dokážu bezproblémovo vykryť aj taký 2poschodvý dom, samozrejme za "rozumnú" cenu.. nechce sa mi veriť, že každý kto býva v rodinnom dome, resp. väčšom baráku, tak pokrytie signálom rieši ďalším ap, alebo routrom..

Najlepsia uprava je vyburat tie steny. Potom uz len opakovac na kazdych 5m.
Mozno ta nepotesi fakt, ze wifi je navrhovane do jedneho priestoru bez prekazok. To, ze to niekedy funguje aj za prekazkou je len take drobne plus.
A, ze niekomu to ide cez 6 podlazi je len zalezitostou samotnych stavebnych materialov.

super nápad, idem vybúrať všetky nosné steny a nahradím ich sadrokartónom, pretože chcem doma v obývačke normálne surfovať.. a jednoduchší spôsob? :)

nechceš mi hádam tvrdiť, že 100 tisíce ľudí po celom svete majú takpovediac "šťastie", pretože im wifi bezproblémovo funguje ďalej ako 5 metrov...

čo je priepustnejšie? kvádre a tehly, alebo betónové panely vyplnené železnou výstužou?

odpověď ber s nadsázkou - kolega ti chtěl říct, že bezproblémové šíření wifi ti nikdo nezaručí, jak ostatně předvedly dva vyměněné routery.
máš možnost vyzkoušet router na jiném místě?
taky neuvádíš, že bys zkusil porovnat sílu signálu ve vzdálenější místnosti nebo ve druhém patře, třeba nějakým inssiderem. čekáš, že to za tebe někdo udělá?

no jó, berem to s nadsázkou.. :) možno ti to vyznelo inakšie.. :) silu signálu som neporovnával, práve preto som dnes tu, teda vstúpil som do tejto diskusie, aby ma niekto "osvietil".. :) poradňa je od slova porada, či? :) nie každý sa totiž tomu rozumie.. samozrejme vyskúšam každú možnosť, stiahnem si inSSIDer a otestujem to.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru