Avatar uživatele
zjentek

Co se pravděpodobně nejvíce podepsalo na sníženém komfortu při procházkách po okolí?

Ještě v roce 2014 pro nás byly procházky velmi komfortní, cítili jsme se optimálně, jak zvíře, tak pes. Počasí bylo ideální, všude dostatečný stín. Jenže od tý doby, za pouhé tři roky, se jaksi „nekontrolovaně“ oteplilo a zároveň horentně ubylo i stínu, protože lidé teď odstraňují vše, co vidí zeleného, živého a hlavně ze dřeva. Mladí prajzáci už nechovají a nepěstují, všude trávník na ch*uja. Čemu? No bo to nevyžaduje péči! Never mind, pojďme na téma. Takže, mě teď zajímá, proč v létě r.2017 se už prakticky nedá chodit po venku? Je mi jasný, že lidi si neradi přiznávaj skutečnosti a tak i tady se bude hrát takový ten pingpnk, že to tak není a že je to furt stejný, a co bych chtěl, na co si to hraješ, kůže líná, atd. Přesto všechno má otázka zní- podepsalo se dle vás, moudrých, na celkovým nekomfortu z procházek a výšlapů po okolí spíše to spalující slunko, palící jaksi i přes mraky, anebo spíše a více ta chybějící zeleň? Chápejte, něco za to 100% může, to věčné chození sem a tam se dneska už i svini protiví, to ví každý, bez ohledu na věk. Fyz. kondicí to nebude, díky poctivému tréninku se nám zlepšila, ale zase uběhly ty tři roky života, takže kondice u nás šulnul, včetně zvířete. Díky za odpovědi, názory.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? briketka10, anonym před 2440 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Drap

U mne nedošlo k žádné změně. Chodím v podstatě každý den. Někdy, když se mi zdá příliš horko, chodím dřív, nebo později. Zřejmě to bude i lokalitou. U nás je stále ještě dostatek lesů a zeleně.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

To se asi nedá generalizovat, ale něco na tom je. S představenstvem našeho města jsem byl až do nedávna celkem spokojen, protože se o zeleň příkladně staralo, sekají se trávníky okolo baráků a tak. Ale minulý týden v rámci opravy chodníku v naší ulici porazili asi 20 zcela zdravých stromů o výšce kolem 5 m, kmen okolo 15 cm, krásná kulovitá a zastřihávaná koruna. Prostě nádhera a jediná ozdoba naší ulice. V ten moment jsem fakt viděl rudě.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
orestez

Při projížďkách na kole si všímám prázdných hřišť na které pálí slunce. Nikdo by tam nechtěl být ani ve stínu. Potom absence jakýchkoliv laviček. Přímo ve městě jich je dost. O kus dál, v městských částech nejsou vůbec. Kdo má poraněnou nohu, všimne si, že není kam sednout. Když si chci po cestě sníst nakoupenou sváču, tak třeba ujedu 4 km a jím na zastávce MHD. Cyklostezky, lesní cesty hrůza. Jen jako bych projížděl nějakým průmyslem. Pak mi už dává smysl věty, že tento svět už není pro lidi. Tady stačí stroje, nafťáky, rychle projet bez zastavení. Kdo nechce sedět na listí, musí jít do restaurací. Nebo jak bývala kdysi krásná procházka podél řeky do doby, než tam vyasfaltovali rychlocyklostezku pomocí fondů. Jak se tam tiše šlo, každý kámen jsem tam pamatoval. Dnes závodníci a kolečkáři s tmavými brýlemi s rukama dozadu. Díky, jedu si pro pohodu do těžkého terénu, sednu na okraj lomu, tam může být ticho, pokud tsm neblbnou s dronem. A šlapat hodinu k přehradě, která je tak zaplněná, že namísto relaxování po celou dobu slyším vedlejší filozofické názory jiných lidí, snad bude lépe zůstat v domečku. Dát si nohy na stůl bez výčitek: doma to taky tak děláte?

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek