Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Win32:Fujack-X@ htm co zpusobi v systemu ?

Pod linuxem Avast nasel Win32:Fujack-X , snazil jsem se najit co ten vir vsechno umi, ale dostal jsem se jen k prepisovani registru a zmen pripon souboru. Anglicky moc neumim. Mame totiz v siti problem, uz nas 2x odpojili. Za hodinu nekdo odeslal na 20-30 ruznych smtp servru spam. Logovani zaple bohuzel na routru nebylo, protoze jsem vedel cas kdy to bylo od poskytovatele, tak se zuzilo jen na dva NB. Uz jsem jeden pod LIVE linuxem projel Avastem a on line Nodem ten byl ok a na druhem to naslo tenhle vir.

Předmět Autor Datum
ak je to tento, tak tu je popis. http://www.avira.com/en/threats/section/fulldetail s/id_vir/3958/wo…
stano2000 20.12.2009 20:24
stano2000
diky za vysvetleni. Nic dalsiho jsem tam uz nenasel, AP jsem jim zabezpecil wpa tkip, s trochu delsi…
cody 21.12.2009 19:07
cody
Jak tady někdo kdysi napsal (touchwood??), WPA je pro neprofi použití zbytečná zátěž, já taky "jedu…
marekdrtic 21.12.2009 19:19
marekdrtic
kdyz budu vedet, ze bude treba pul roku klid klidne tam dam i WEP deset znaku hexadecimalniho kodu,… poslední
cody 21.12.2009 19:27
cody

ak je to tento, tak tu je popis. http://www.avira.com/en/threats/section/fulldetail s/id_vir/3958/worm_fujacks.x.html zjavne je to virus, co urobi z PC zombie, ktory pravidelne taha nove commandy z netu, nasledne moze preposielat spam, pripadne preposielat senzitivne informacie z hdd, od uzivatela niekam na zberne miesto, atd. atd. uz to totiz nie je prestiz studentov napisat virus, ale biznis, kde sa cely botnet predava na nete na rozne nekale pouzitie - spam je iba jedna z viacerych moznosti.

kdyz budu vedet, ze bude treba pul roku klid klidne tam dam i WEP deset znaku hexadecimalniho kodu, ale kdyz nevim odkud to prislo, tak to necham zatim tak. Namatkou : v baraku ulovim 11 WIFI siti ale nevim o nikom kdo by si hral s prolamovanim klicu vsichni jsou obycejni uzivatele, kteri tomu moc nerozumi a nactilete hochy tu nemame.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru