Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WinXP: Účet správce PC - Administrator

Dobrý den,

nezlobte se, že zakládám další topic, chystám se reinstalovat Winy na hodně dlouho dopředu a chybí mi ještě jedna cenná informace týkající se hlavního správcovského účtu ve Windows:

Když používáte ve WinXP SP3 neprivilegovaný účet ("user"), používáte jako účet správce základní Windowsovský účet "Administrator" ?

Já co mám nainstalovaný Win, tak tu mám 3 účty - User, Admin a Administrator - přijde mi zbytečné mít 2 adminy.

Pak když používám příkaz "Spustit jako...", musím vybírat, jestli chci program spustit jako Admin nebo Administrator. Většinou pak vše instaluju jako Administrator, protože je tam ta volba automaticky předvolena - tím je ten druhý správce "Admin" (který se stejně tak jako účet Administrator sám vytvoří po instalaci Winů) úplně k ničemu.

Nejde to udělat tak, abych se jako správce přihlašoval přímo do hlavního účtu "Administrator" a tím měl v PC pouze tohoto jednoho správce pak už jen Usera ?

Dík

Předmět Autor Datum
samozřejmě že jde. Jdi do registrů, HKLM/Software/Microsoft/Windows NT/Current version/Winlogon/Spe…
touchwood 01.08.2008 22:30
touchwood
Ok, nastavil jsem tohle všechno a funguje to, tohle je přesně to co jsem chtěl, ale vyskytl se další… poslední
Kuncek 01.08.2008 23:45
Kuncek

samozřejmě že jde.

Jdi do registrů, HKLM/Software/Microsoft/Windows NT/Current version/Winlogon/SpecialAccounts/Userlist a vytvoř novou hodnotu DWORD pojmenovanou Administrator a do hodnoty nastav číslo 1. Tím se ti objeví "ikona" admina v přihlašovací obrazovce (skrytí -i jiného, libovolného účtu- funguje zase hodnotou 0).

P.S.: samozřejmě můžeš taky (tj bez výše popsaných úprav) jen 2x stisknout ctrl+alt+del a přihlásit se jako admin přes klasické přihlášení.

Ok, nastavil jsem tohle všechno a funguje to, tohle je přesně to co jsem chtěl, ale vyskytl se další problém.
A sice: Nejde odstranit druhý správcovský účet s názvem "Admin".

Windows hlásí, že na PC musí být nějaký Správce počítače - a to i přesto, že tam už je Administrator.
Jinak řečeno: Na PC je teď správce počítače "Administrator" (hlavní účet) a druhý správce "Admin" - ale Windows mi nedává možnost nijak odstranit ten druhý správcovský účet. Když jsem se pokoušel změnit jeho typ na "Účet s omezeným přístupem", byla tato možnost zašedlá a Windows vypisuje, že musí existovat nějaký správcovský účet. Vždyť tam přece ale je ten účet Administrator....??

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru