Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 7 a WiFi Atheros AR928x - nelze se pripojit na nektera AP

Zdravim, prosim o radu, mam takovy problem s Wifi, ze i po nainstalovani nekolika verzi ovladacu, jak z windows tak primo od Atherosu(nekoliv verzi, jak pro Win7 tak pro Visty), se mi nedari pripojit se na urcita AP se zabezpecenim i bez, pokazde to napise ze se Windows nemohl pripojit k AP, i kdyz mam vytvoreny profil pro dane SSID s nastavenym zabezpecenim. Zjistil jsem ze se to stava ale jen u urcitych AP.. doma mam 3 D-linky, dva ruzne typy a nejde se pripojit ani na jeden, ale treba na linksys i ovislink to jde. jedna se o wifi kartu Atheros AR928x (AR5B91) u notebooku Asus N10J, pokud je nainstalovana Wireless console tak po pokusu o pripojeni se vzdy wifi vypne.. kdyz odinstaluju Wireless consoli a zapnu wifi pouze pres hot key.. tak sice zustane zapnuta ale nelze se pripojit stejne.. Pokud nekdo vite cim by to mohlo byt, bylo by to fajn, wifi docela chybi u notebooku.. diky :)

Předmět Autor Datum
Tak jsem mezi tim mel dalsi problem.. s pevnou siti, nastesti to vyresilo upravit v registrech dhcp…
InToSSH 13.03.2010 13:56
InToSSH
koukám, že už to asi neni aktuální, ale mám stejnej problém se stejnou kartou (notebook MSI ex623) a…
jan.panzner 23.03.2012 23:38
jan.panzner
ip adresa: u visty bez servicepacku býval problém v nepřidělení dhcp adresy. šifrování: pro kompatib…
lední brtník 24.03.2012 09:35
lední brtník
Ak by bol problem v karte, tak sa to bude rovnako spravat aj v uplne inom operacnom systeme, napr. L…
KiloViktor 25.03.2012 08:58
KiloViktor
atheros a win vista/win7 sú známa a "overená" problematická kombinácia-je to oficiálne priznaný prob… poslední
audax 25.03.2012 09:45
audax

Tak jsem mezi tim mel dalsi problem.. s pevnou siti, nastesti to vyresilo upravit v registrech dhcp flag, koukam ze s timto problemem se jeste nikdo nesetkal, uz jsem to zkousel na hodne forech a nikde nevi, a zatim ani aktualizace to neresi, v sitarine delam docela dlouho ale tohle je mi opravdu zahadou, nekde se pripojim bez problemu a nekde to proste vubec nejde, nekdo radil ze to muze byt MAC filtrem, ale ani jedno AP MAC filtr nema, takze uz jsem v koncich.. a moznost pripojit se tak priblizne na polovinu AP co jsou kde dostupne kdyz cestuju je docela malo :)

koukám, že už to asi neni aktuální, ale mám stejnej problém se stejnou kartou (notebook MSI ex623) a karta Atheros ar928x... problém bude patrně v kartě.

Chtěl jsem kartu nechat vyměnit a tak jsem psal do mironetu, kde sem notas kupoval, ale oni mi řekli, že mi to můžou vyměnit, ale že nemaj tu kartu, takže bych si ji někde musel sehnat. Pohrabal sem se na aukru, ale nic moc sem nenašel.

Nemůžete mi někdo poradit, kde se dá sehnat interní wifi karta do notebooku? Našel jsem něco na nějakejch shopech, ale nic pořádnýho.

ip adresa: u visty bez servicepacku býval problém v nepřidělení dhcp adresy.
šifrování: pro kompatibilitu s wpa2 potřebovaly mít staré xp servicepack 3.
kanál wifi: dále může jít špatnou volbu country regionu wifikarty proti vysílacímu kanálu routeru. wifikarta s usa nastavením nevidí všechny evropské kanály.
karta: najít mini pci-e na nějakém ebay, české krámy toho moc nevedou. vidím nějaký servis, ale ten má skladem hlavně zastaralé géčkové karty, chce to projít.

Ak by bol problem v karte, tak sa to bude rovnako spravat aj v uplne inom operacnom systeme, napr. Linux. Skor to odhadujem na problem s ovladacmi.
Alebo este lepsie na problem kombinacie firmware AP a ovladac wifi karty.
Urcite male nekompatibility stale existuju. Napriklad bola pred niekolkymi rokmi vasniva diskusia o tom ci ESSID ma 32 znakov vcitane zakoncovacej nuly, alebo bez nej. Samozrejme panovali rozne nazory a tie sa odrazili aj samotnych ovladacoch.
Dalsou drobnostou moze byt aj taky cas time-out pre Associaciu, ktore je niekedy 500 a niekedy iba 300ms. Takychto drobnosti bude asi viac by som povedal.

atheros a win vista/win7 sú známa a "overená" problematická kombinácia-je to oficiálne priznaný problém,takže podla možnosti upgraduj na najnovšie verzie ovládačov,prípadne pozri na stránkach výrobcu dostupné patche,prípadne opravy firmwaru pre Atheros adaptéry...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru