Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows 7 problém s hdd

Zdravím. Mám problém s hdd ve Windows 7. Hází mi to okno se správou, že dva hdd jsou špatné a chce to po mě jejich zálohování. Jde o Seagate Baracuda ST3750640AS a mám s nimy problém dost často. Když jsem měl XP, tak mi to jenom psalo, že SMART je BAD, ale přitom normálně fungovaly. Když je prohlížím v Paragon Partition Manageru, tak je všechno v pohodě. Zkoušel jsem na stránkách Seagate najít nějakej update, ale nenašel jsem nic. Prosím, poradí mi někdo, jestli mám někde něco jinak nastavit, nebo co s tím? Děkuju předem.

Předmět Autor Datum
Máš tam data ? Tak je zazálohuj. Nemáš ? Tak si s těmi disky hrej. Buď jsou oba v háji nebo jeden. M…
MM_tank 16.03.2010 03:15
MM_tank
Na jednom data mám a na druhém nee. Zkoušel jsem různý možnosti, ale spíš mi to přijde, že mám nějak…
chrismisty 16.03.2010 03:29
chrismisty
Stáhni si SeaTools od výrobce, nejlíp čerstvý z jeho stránky. Starší verze: seatools Nevím, jak fu…
Fuente 16.03.2010 05:12
Fuente
Asi takhle. Teď jsem zkoušel ten program a když jsem všechny hdd otestoval, napsalo mi to právě u tě…
chrismisty 17.03.2010 00:22
chrismisty
A co chceš poradit? Hlásilo to chyby, tak sis to hlášení vypnul. Dobrý.
karel 17.03.2010 00:25
karel
No, třeba by šlo nějakým programem ten SMART opravit, nebo něco takového. Vzhledem k tomu, že tam má…
chrismisty 17.03.2010 00:34
chrismisty
Opravit S.M.A.R.T.? Nechceš si aspoň přečíst, co to vlastně znamená?
karel 17.03.2010 00:36
karel
Špatný SMART ukazuje, že disk není úplně v pořádku a proto Windows správně nabízejí jako řešení uděl…
jbo 17.03.2010 08:56
jbo
Stav S.M.A.R.T. se neopravuje, ten se bere pouze na vědomí. Sám disk ti hlásí, že je v háji (není to… poslední
kmochna 17.03.2010 09:06
kmochna

Máš tam data ? Tak je zazálohuj. Nemáš ? Tak si s těmi disky hrej. Buď jsou oba v háji nebo jeden. Může být i blbá deska nebo kabel. Nejlépe jeden disk odpojit,zkumat a případně přehodit.Update to nevyřeší /jedině že by blbla deska-update biosu desky možná jo/. Aˇž tě to omrzí tak disky pošli výrobci /záruka 5roků/ mezitím si kup disk WD.

Asi takhle. Teď jsem zkoušel ten program a když jsem všechny hdd otestoval, napsalo mi to právě u těch dvou SMART Fail, a u ostatních OK. Ostatní testy jsou ale u všech v pořádku. I firmware je v pořádku, ten mi to vypsalo taky v pohodě. Přitom ale všechny disky jdou v pohodě, kopírování, přehrávání z nich, prostě všechno. Jen mi to u nich furt hlásí chyby a chce to po mě jejich zálohování. Tak jsem ty hlášení vypnul v centru akcí a pak jsem ještě vypnul v BIOSu SMART monitoring pro jistotu u všech hdd. Potřeboval bych s tím poradit a nebo doufat, že to vydrží tak 3 měsíce, protože teď na nový hdd nemám. Děkuju za jakoukoli radu.

No, třeba by šlo nějakým programem ten SMART opravit, nebo něco takového. Vzhledem k tomu, že tam mám celý seriály a tak, nerad bych o to všechno přišel. Hlášení jsem sice vypnul, ale nevím co se děje uvnitř, že ano. Aby mi to pak z ničeho nic nesmazalo MBR, nebo tak něco. Třeba někdo bude vědět, jestli se s tím dá něco dělat.

Špatný SMART ukazuje, že disk není úplně v pořádku a proto Windows správně nabízejí jako řešení udělat zálohu. Co na tom nechápeš? Když nechceš o data přijít, udělej si jejich zálohu. Jinak se na to vykašli, ale pak si tady časem neztěžuj, že se ti rozbil disk a měl jsi tam spoustu "důležitých" dat. Když v autě začne svítit kontrolka, že dochází benzín, taky jí vypneš?

Stav S.M.A.R.T. se neopravuje, ten se bere pouze na vědomí. Sám disk ti hlásí, že je v háji (není to chyba ani kabelu a ani desky). Zálohuj, zjisti který atribut diagnostiky S.M.A.R.T. je kritický (to jen abys věděl) a kup nový HDD.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru