Předmět Autor Datum
Ehm.. co si představuješ pod "automatickou kontrolou"? AVG SMTP/POP3 Proxy? S ohledem na to, že hotm…
touchwood 09.10.2010 14:16
touchwood
Aha, dík za objasnění
Honza2 06.02.2011 07:40
Honza2
Tak jako tak stejně musí zareagovat antivir při pokusu zavirovanou poštu otevřít, takže je to IMHO z…
Radek 06.02.2011 09:09
Radek
Souhlas. Stejně jako ty se nedomnívám, že je skenování příchozí pošty až tak kontraproduktivní (asi… poslední
mif 06.02.2011 09:39
mif

Ehm.. co si představuješ pod "automatickou kontrolou"? AVG SMTP/POP3 Proxy? S ohledem na to, že hotmail používá HTTP protokol, je jeho kontrola nemožná.

Ale já osobně považuju kontrolu SMTP/POP3/IMAP za kurvítko. Tak jako tak stejně musí zareagovat antivir při pokusu zavirovanou poštu otevřít, takže je to IMHO zcela zbytná věc; nehledě na fakt, že dnes viry poštou už nechodí.

Tak jako tak stejně musí zareagovat antivir při pokusu zavirovanou poštu otevřít, takže je to IMHO zcela zbytná věc; nehledě na fakt, že dnes viry poštou už nechodí.

AV prece vubec nemusi zareagovat a jestlis to myslel tak, ze je jedno, jestli AV vir zlikviduje pri kontrole web trafficu nebo az se dostane do pc po jeho spusteni, tak je prece porad lepsi to odchytit hned u zdroje, nez az v pc. U nekterych AV se pouzivaji jine casti progamu ke kontrole toho co je v PC a toho, co do PC leze pres net. Takze muze byt i rozdil v detekci. Navic web skenery byvaji jinak nastaveny, nez pak realtime v PC. Nekdo ji miva nastavenou na minimalni kontrolu a to pak muze vynechat spoustu viru, i tech, ktery by na jiny stupen nastaveni tento AV odhalil. Znam spoustu lidi a nepovazuju je na rozdil ode me za bfu, co skenuji vice mene pouze vse z webu a co maji v pc povazuji za "ciste" a tak maji tuto "ochranu" vyplou nebo nastavenou na minimum. Viry jsou napred pred AV spolecnostma a tak trva nekdy nekolik hodin, nekdy i dni, nez konkretni AV zaktualizuje databazi a rozpozna vir, ktery prisel emailem. Nektere viry prece nerozpoznaji AV ani po update databaze.
Viry zcela bezne chodi pres emaily i dnes. Nekolik mesicu neco podobneho testujem na cca 20 email. uctech a chodi jich stale az dost. A co je navic pro bfu mnohem horsi, tak skoro zadny AV na ne prvnich nekolik hodin az dni vubec nereaguje. AV umi skenovat HTTP, tak proc by byla jeho kontrola nemozna? Az se mne nezda, zes to psal ty, i kdyz znam tvuj odpor k temto vecem.

Souhlas. Stejně jako ty se nedomnívám, že je skenování příchozí pošty až tak kontraproduktivní (asi jsem BFU :-)). Mailem stále tečou příšerné věci, a i když není nový vejr ještě v databázi skeneru (nestává se to často), obvykle na něj heuristika upozorní. Když už nic jiného, má user pocit, že je jakýmsi způsobem chráněn (placebo efekt).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru