Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows Phone 8 - Váš názor ?

Zdravím,
zvažuji koupi mobilu s WP 8, ale nejdřív se chci zeptat, jestli to je pro mě jako člověka, který mobil potřebuje na hudbu, fotky, facebook, sms a volání výhodnější jak android. Slyšel jsem, že WP 8 pracují plynule bez sekání, což se u mého HTC One V nedá říct. Takže moje otázka je, jestli je lepší přejít na WP 8, když chci mobil do 6 000,- nebo zůstat u Androidu, který se mi zdá u tech levnějších kusů zasekaný. Nechci nějak kritizovat a bouřit příznivce jakéhokoli OS, chci jen slyšet názor, třeba od člověka, který vlastnil obě zařízení a může to nějak ve stejné cenové relaci srovnat.
Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Já teda mám tento s Androidem a nestěžuju si,mám ho místo MP3 nna volání sem tam nějaký video,Facebo…
sambilionk 29.01.2014 22:45
sambilionk
na to chceš IMHO bez problémů. Jediný "problém" WP8 je menší výběr aplikací a potom větší sešněrovan…
touchwood 29.01.2014 22:54
touchwood
Tak to mi zas nějak nevadí menší výběr. Mobil mi stačí k tomu co jsem psal už nahoře. Hlavně,aby to…
Domikkk 29.01.2014 23:03
Domikkk
Mam telefon s Androidem z Ciny za 4.200Kc, net, hudba, filmy, fotky, hry, ... nic se neseka. Proste…
RedMaX 29.01.2014 23:00
RedMaX
Četl jsem právě recenzi, kde se píše, že Android se tolik "neladí" s hardwarem nebo tak něco a prý ž…
Domikkk 29.01.2014 23:06
Domikkk
To neni pravda, ze by se neladil s hardwarem, problem, jestli se to tak da nazvat, je ten, ze WP, al…
RedMaX 29.01.2014 23:38
RedMaX
prechodem na WP8 si nepomuzes Pomůže, nebude muset řešit věci jako root a třeba nějaké dojebané rád…
Dale Cooper 30.01.2014 00:10
Dale Cooper
Koupil jsem Jiayu G3s, proste funguje a hotovo. (Root uz byl obsazen, jejich GUI bylo take OK, ale j…
Redmarx N 30.01.2014 08:49
Redmarx N
Koupil jsem si Jiayu G4 z Číny a jsem také velmi spokojen.
petr.kejval 30.01.2014 10:29
petr.kejval
No abychom to Jiayu jenom nevychvalovali :-), ja mel G3s z druhe varky. Lide z pozdejsich varek, vla… poslední
Redmarx N 30.01.2014 11:13
Redmarx N
Mám Lumii 920 a jsem spokojený. Systém svižný, reakce na cokoli víceméně okamžité. Hudba v pohodě, f…
Dale Cooper 29.01.2014 23:42
Dale Cooper
Lumii 920 asi za 6.000,- nesezene. Air Bank - aplikace pro WP chybi, FIO - aplikaci pro WP ma, vyda…
RedMaX 29.01.2014 23:50
RedMaX
Tak sežene zánovní za sedum, alternativně může jít do 820 která nabízí taky hodně. Neuvádí, jaké apl…
Dale Cooper 30.01.2014 00:08
Dale Cooper
O aplikace tu nejde, pokud nejsou tak budou, jedna se o stabilitu a odladenost systemu, ktery dokaze…
jezevec 30.01.2014 00:09
jezevec
O aplikace tu prave jde. Samozrejme, ze konkretne tazateli dle toho co napsal, mohou byt aplikace uk…
Redmarx N 30.01.2014 08:54
Redmarx N
Tak aplikace mi stačí na jízdní řády a víc snad ani nepotřebuji, na mobilu potřebuji jen to focení,…
Domikkk 30.01.2014 00:28
Domikkk
Mám otázku teď jaká tam jsou omezení Vzdyt uz tu mas vsechno napsany. Nemuzes upravit system dle sv…
Redmarx N 30.01.2014 09:21
Redmarx N

na to chceš IMHO bez problémů. Jediný "problém" WP8 je menší výběr aplikací a potom větší sešněrovanost systému.

Osobně bych to viděl na L820, dá se do těch cca 6 koupit a má slot na SD kartu.

Tak to mi zas nějak nevadí menší výběr. Mobil mi stačí k tomu co jsem psal už nahoře. Hlavně,aby to bylo plynulý za tu cenu :) Před rokem ten můj stál myslím, že 6 000,- a dneska se mi zprávy načítají po 5 min a když píšu, tak se znaky na display objeví až za minutu :D takže se bojím znovu investovat do androidu.

Ps. Tovární nastavení, formátovaní jsem zkoušel, nepomohlo to déle jak na týden :D

Mam telefon s Androidem z Ciny za 4.200Kc, net, hudba, filmy, fotky, hry, ... nic se neseka. Proste sis koupil spatnej foun, to se ti muze stat u jakehokoli OS, kdyz nevyberes spravne. Jinymi slovy prechodem na WP8 si nepomuzes, chce to hlavne vybrat dobrej telefon.

Četl jsem právě recenzi, kde se píše, že Android se tolik "neladí" s hardwarem nebo tak něco a prý že v tom má WP navrch. Nevím no. Vím, že i je omezenej a všechno ale bojím se androidu po tomhle fiasku. Jinak něco na tom telefonu bude, máma dostala eště levnější mob. a vše jí šlape. Tak to nechápu.

To neni pravda, ze by se neladil s hardwarem, problem, jestli se to tak da nazvat, je ten, ze WP, ale i iOS (iPhone) funguji jen na uzkem okruhu specifickeho hardware. Android musi fungovat na vsem. Dochazi teda k tomu, ze ne kazdy vyrobce dokaze optimalizovat svuj hardware pro Android az tak dobre a naopak Android je proste obecnej system, ktery si vyrobce musi na svuj telefon prizpusobit.
Takze zaklad je opravdu dobre vybrat. Odmenou pak je velke mnozstvi aplikaci, kteremu konkuruje jedine iOS. Osobne, jestli vymenim nekdy Android za neco jineho, tak urcite to bude Sailfish, Tizen nebo Ubuntu Touch, podle toho co se chytne a to prave z duvodu aplikaci, na ktere uz jsem zvyklej a ktere pro WP nejsou.

Koupil jsem Jiayu G3s, proste funguje a hotovo. (Root uz byl obsazen, jejich GUI bylo take OK, ale jsem zvykly na jine, takze jsem tam stejne nainstaloval jine (NOVA launcher), ale nutne to nebylo. To je prave ta vyhoda, na dobrem Android telefonu vsechno funguje a jeste mas na vyber a moznost si telefon nastavit presne podle sebe.)

No abychom to Jiayu jenom nevychvalovali :-), ja mel G3s z druhe varky. Lide z pozdejsich varek, vlastne predevsim G3t si dost stezuji na displej, zatimco ja mam barvy plne OK, tak pozdejsi displeje (Jiayu zmenilo dodavatele) jsou pry takove nazloutle, respektive bila barva neni uplne bila, ale prave do zluta. :-/

Mám Lumii 920 a jsem spokojený. Systém svižný, reakce na cokoli víceméně okamžité. Hudba v pohodě, fotky taky. Aplikací je dost, ne že ne. Základní potřeby jsou pokryté naprosto v pohodě a zdarma.
Je to jak píše tač, systém je docela sešněrovaný; nastavení nemá milion zákoutí a ovládání je jednoduché a intuitivní. Přešel jsem na WP 8 ze Symbianu (loni v červenci) a zvykl jsem si za půl dne.
Směle do toho, není proč se toho bát. Nestane se, že koupíš papírově rychlý HW s dopraseným UI.

Lumii 920 asi za 6.000,- nesezene.

Air Bank - aplikace pro WP chybi, FIO - aplikaci pro WP ma, vydala ji pred 3 mesicema, do te doby taky nebyla. Ja mam treba hodne oblibeny RunKeeper, taky je jenom pro Android a iOS, takhle bych mohl pokracovat. Jiste aplikace jsou, ale je treba mnohdy prejit na jine nez ktere uz nejaky ten patek pouzivam, coz je samozreme docela velky problem, ale treba tazatel opravdu jen foti a fotak ma na kazdem founu a zadnou historii fotek si za sebou netaha, prohlizec fotek bude pocitam na WP taky. :-)

Tak sežene zánovní za sedum, alternativně může jít do 820 která nabízí taky hodně.
Neuvádí, jaké aplikace třeba používá, tak nespekulujme. Je mi jasné, že se za Android budeš bít do poslední kapky, ale psal, že by rád WP8. Tak proč ne? Systém je rychlý, aplikace jsou taky (ne všechny co pro Android, ale je jich hodně) a přibývají.
Lumii 920 jsem uváděl jako to, s čím mám vlastní zkušenosti. Měl jsem v prackách i 820 a nějaké HTC s Win 8 a vše se chovalo podobně.

O aplikace tu nejde, pokud nejsou tak budou, jedna se o stabilitu a odladenost systemu, ktery dokaze fungovat s minimalnimi hw naroky. Na lepsi casy se blyska, viz nedavno uvolnena aktualizace Lumia Black. Co mi osobne treba vadi je jakasi celkova uzavrenost systemu, uzivatel do nej prakticky nemuze moc zasahovat, to same se tyka aplikaci. Ovsem uz davno to nejsou jen tupe Tiles, vyvoj WP8 a aplikaci pro nej je na dobre ceste, viz napr. aplikace Quiet Hours, Lockmix aj. No WP8 neni pro kazdeho, tazatel musi zvazit k cemu system potrebuje a jak jej bude vyuzivat a to uz tu napsal. Pouzivam soubezne Android i WP8, jedna se o zcela odlisne platformy, osobne bych nevyzdvihoval ci nezatracoval ani jednu, jak se rika sto lidi, sto chuti. Dobra volba telefonu s WP8 by mohla byt Lumia 720. Mam L625, ale 4.7" displej vs rozliseni 800x480 uz nemusi hovet kazdemu.

Tak aplikace mi stačí na jízdní řády a víc snad ani nepotřebuji, na mobilu potřebuji jen to focení, hudbu, sms,volání a fb..
Víceméně sebou pomalu pořád tahám ultrabook, když jezdím do školy a tak, takže mi to vynahradí ten zbytek co WP nemá. Nejsem zas tak náročný na mobily, ale když už si chci něco koupit, tak něco co je jednoduché na ovládání a nemusím u toho čekat půl dne než se mi vytočí číslo. Třeba jsem si vzal špatný typ telefonu, nevím, ale WP mi připadají jako dobrá volba, když hned reagují atd.
Mám otázku teď jaká tam jsou omezení atd. :) Děkuji za odpověď :)

Mám otázku teď jaká tam jsou omezení

Vzdyt uz tu mas vsechno napsany. Nemuzes upravit system dle sveho, pokud bys o to stal, asi neni tvuj pripad a nemusis sehnat vsechny aplikace, ktere bys chtel, opet dle tvych vyjadreni neni tvuj pripad.

nemusím u toho čekat půl dne než se mi vytočí číslo

Doporucil bych ti poridit si z WP telefonu tu vyzdvihovanou Lumii 920, ale presahuje tvuj rozpocet. Stejne tak si muzes poridit nejaky dobry telefon s Androidem, ktery bude taky velmi rychly, jenze pokud zvolis ceskou distribuci, opet muze byt 6.000,- malo. Doporucil bych Lenovo a hlavne Xiaomi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru