Avatar uživatele
bolak

Co se stane až jednou zbyde v český republice jenom jedno příjmení?

Budem losovat nový nebo jak?
Doplňuji:
Tak ale teď vážně, :) aby se udržela populace v ČR na stejný úrovni, je potřeba udržet to na dvou potomkách. Čili buď kluk*holka klukkluk nebo holka*holka. Rodina kde je kluk*kluk nebo kluk*holka si příjmení udrží, rodina kde jsou dvě holky o něj přijde. Tím pádem každou generaci budeme přicházet o další a další příjmení, až jednoho dne prostě zbude třeba jenom jedno. Nebude to teda těch 33% o generaci, protože některý příjmení maj stovky rodin, tady se to bude mýtit trochu pomalejc, nicméně počet příjmení se zmenšovat bude. Samozřejmě že jsou tu nějaký další faktory jako změna příjmení,pojme­nování potomka po matce, přísun cizáků z venčí, který tenhle proces zpomalujou, ale zase jsou tu jiný, jako že jeden ťunťa umře, druhej jouda bude neplodnej a dotoho ještě vošklivý lidi, který nemaj šanci zachovat rod, takže tohle nepočítám. Ale co mě zajímá je to, co se bude dít, až zbude v ČR jenom jedno (nebo třeba dvě, když chcete) příjmení.

A netahejte mi furt do otázek cikány :) já je tu živit nebudu

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Upravil/a: bolak

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, magicm18 před 4370 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
arygnoc

lakatoš?

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
quentos

arygnoc: spíš bych to viděl na horvátha :{D>

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Damiana

Vtipné odpovědi, jen se dost pletete. Cikánská móda v současnosti velí: přejmenovávat se. Místo zmiňovaných Lakatošů, Horvátů (ale i Červeňáků, Siváků nebo Ferenců) se připravte na „neutrální“ a „ohrané“ Nováky. Tohle není vtip, ale bohužel realita.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ono se také dost lidí „rozmnožuje“ aniž by změnilo jména.Já sama při druhém sňatku jsem si ponechala jméno z prvního manželství,protože jsem se nechtěla jmenovat jinak než moje děti.Někdy si zvolí snoubenci,že přijmou jméno partnerky.To se stalo v mém blízkém okolí. Jindy si každý ze snoubenců nechá své jméno.A někdy se vůbec nevezmou,pouze určí po kterém z rodičů ponesou jméno společné děti…:D

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
pusinka50

díky arygnoc a quentos, ted jsem se fakt pobavila:-)

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Protiva

Až jednou zbyde v český republice jenom jedno příjmení?
Podle mého vymřou hlady, pokud nebudou emigrovat z rasového důvodu třeba do Kanady.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Lucijej

Proč by mělo zbýt jen jedno?

před 4370 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek