Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows Vista - 2 aktivace a dost

Chtel bych vedet co je pravdy na tom, ze na stejnem pocitaci lze Windos Vista aktivovat pouze 2x. po te je nutne volat technickou podporu a vysvetlovat jim proc instaluji Windows po treti. Instaloval jsem jiz na sestave Vistu 2x a po 4 mesicich zacinam pozorovat ze se ztraci vykon. V tom se ke me dostane tato informace...

Předmět Autor Datum
Informace se "dostala" odkud? Co to je za Windows - krabice nebo OEM? Není lepší si to přečíst na st…
karel 04.10.2008 18:47
karel
po 4 mesicich zacinam pozorovat ze se ztraci vykon s tím nic neuděláš, k tomu jsou domácí samoadmin…
lední brtník 04.10.2008 20:13
lední brtník
No pokud si vzpomínám tak u XP je to tak že OEM verze pro malé výrobce /tvůj lokální dodavatel pc, t…
MM_tank 05.10.2008 02:05
MM_tank
už jim na to prdím. počitadla pro výrobu, které normálně nemají a nesmí mít přístup na internet, a j… poslední
lední brtník 05.10.2008 12:29
lední brtník

po 4 mesicich zacinam pozorovat ze se ztraci vykon

s tím nic neuděláš, k tomu jsou domácí samoadmini prostě odsouzeni. nainstalují kdejaký hloupý soft z pochybného zdroje, nechají ho ať si sám nechá po startu automaticky spouštět nějaký updater / monitor / server bůhvíčeho, a pak se diví. nebo si dokonce sami nainstalují spyware, protože si podle návodu "jak na počítač" vypnuli uac.

vista obsahuje taky msconfig.exe - tak povypínej všechny pitomosti.

No pokud si vzpomínám tak u XP je to tak že OEM verze pro malé výrobce /tvůj lokální dodavatel pc, tvoje koupená legalizační sada/ jde aktivovat po netu 3x. Pokud máš OEM notebook tak jde po netu aktivovat jednou. Potom už voláš aktivační linku /protože musíš/ . Ale aktivační linka je jen takovej strašák na piráty..nic neví, o ničem nerozhodují a vyhovět ti musí. Navíc to mají na salámu.

Čili pokud nezměníš hardware tak tě většinou obsouží automat a pokud ne dostaneš k telefonu nějakýho bulhara? - dle přízvuku - a ten ti aktivaci umožní bez okolků. Dokonce mu můžeš lhát. Nikdy mě neodmítli a za ty roky jsem tam volal tak 200x. Nevím čeho se bojíš.

už jim na to prdím.
počitadla pro výrobu, které normálně nemají a nesmí mít přístup na internet, a jsou dodané se systémem který vyžaduje aktivaci, se dříve přes dhcp a proxy aktivovaly přes net, pak dostaly lokální ip, jen zrušena proxy a router.
nevím jestli letos ms změnil ověřovací podmínky (nastavený region win / místo připojení proxy) protože podmínky nastavení pro aktivaci se stále zhoršovaly, nebo se s tím zároveň svezly nějaké změny v naší síti - od letošního roku už není možné z naší sítě aktivovat přes net.
nechávám proto klofání 60-místných čísel přes telefon na kolezích kterým ty krámy patří. anebo pokud to mám teprve instalovat já, dávám tam rovnou "cracklé" korporátní verze xp, a ms mi s jejich politikou může políbit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru