Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows Vista - uživatelské účty a jejich vzájemné ovlivňování Windows

Měl bych následující dotaz:
Ve Windows Vista budu mít 2 uživatelské účty, jeden "můj" a druhý dejme tomu "synovo". Pokud si syn bude instalovat kdejaké programy, hry, kodeky a z internetu také leccos stáhne a nainstaluje, ovlivní to i moje Windows (můj účet)? Např. když si nainstaluje nějaký video kodek, budu ho pak mít i já ve svém účtu? Nebo když nainstaluje DirectX, budu mít tento nový DirectX i já? Dříve u WinXP jsem to řešil 2 zcela nezávislými instalacemi WinXP, ale u Vist už to není tak jednoduché.

Předmět Autor Datum
Pokud má uživatel účet admina, instaluje a konfiguruje VŽDY celý systém. Pokud máš pocit, že syn neu…
touchwood 15.06.2008 09:19
touchwood
Myslím že zrovna kodeky budete mít oba společné. Aspoň teď jsem na druhém účtu a instaloval jsem k-l…
MM_tank 15.06.2008 12:23
MM_tank
Njn, zlaté XP-čka. Hodil jsem tam XOSL, 2 nezávislé instalace a bylo. U Vist už jsem narazil. Rozcho…
olaf 15.06.2008 17:32
olaf
cože? to si musím vyzkoušet! že by XOSL selhal? To se mi nechce věřit! :-)
touchwood 16.06.2008 16:24
touchwood
Pokud rozchodíš pomocí XOSL kombinaci Vista + Vista, tak dej vědět! poslední
olaf 16.06.2008 21:30
olaf

Pokud má uživatel účet admina, instaluje a konfiguruje VŽDY celý systém. Pokud máš pocit, že syn neumí/nezvládá konfiguraci systému, neměl by mít administrátorská oprávnění. To je prosté a účinné, a tak to má implementováno každý normální operační systém (což není případ Windows, zde je "normální", že každé BFU má administrátora).

Co jsem Visty testoval, uživatel (tedy nikoliv administrátor) by měl být, díky propracovanější abstrakci profilu od systému, schopen instalovat většinu programů do svého profilu, a tudíž ovlivňovat jen svůj profil. U XP to fungovalo taky, ale byla pro to potřeba, aby s tím instalátor počítal. U Visty by to mělo probíhat virtuálně/automaticky. Podotýkám, že jsem to až tak extrémně netestoval, Vistu kvůli jiným, závažným chybám zatím nenasazuju.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru