Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows XP problem s cetbou souboru v Cestine

Zdravim lidi, zdedila jsem pocitac s asi ruskym Windows XP Professional. Rikam asi, protoze cast systemu bezi v rustine a cast v anglictine. Start je anglicky, ale misto My Computer je tam rusky Мой компьютер.To by mi nevadilo, ale mam problem, kdyz stahuju nejake soubory v cestine, tak se mi tam zobrazuji klikyhaky nejaky znaky z azbuky a je to mixnuty s latinkou. Umite prosim poradit?? Chci dosahnout toho, ze kdyz stahnu cesky dokument napr. ve wordu, tak se mi to zobrazi tak, jak ten dokument byl vytvoren- cesky bez podivnych znaku. Diky!

Předmět Autor Datum
Co znamená "soubor v cestine"? Kde se zobrazují "klikyhaky"? Co je "mixnuty"? Nechybí ti písma s čes…
Rašín 23.04.2014 02:41
Rašín
háčky a čárky mám, ale nepouzivam to.. Soubory tím myslim, kdyz stahnu z mailu doc ve wordu, tak se…
cleo 23.04.2014 08:37
cleo
hm, tak sem zadny foto nevlozim. Pro predstavu, mam program na vytvareni faktur, na druhem kompu mi…
cleo 23.04.2014 08:48
cleo
zkus tohle: http://jnp.zive.cz/jak-spravne-na-mistni-a-jazykov e-nastaveni přinejmenším by to mohlo…
kmochna 23.04.2014 02:57
kmochna
Zkusila jsem to a narazila na toto: Control Panel -> Regional and Language options -> Advanced -> "L…
cleo 23.04.2014 08:49
cleo
A diky, ze jste odepsali! poslední
cleo 23.04.2014 08:57
cleo

háčky a čárky mám, ale nepouzivam to.. Soubory tím myslim, kdyz stahnu z mailu doc ve wordu, tak se v ni predelaj nektere znaky. Alebo mam program na faktury a ten vygeneruje dokumenty v PDF taky s jinymi znaky. Zkusim uploadnout nejaky obrazek.

hm, tak sem zadny foto nevlozim. Pro predstavu, mam program na vytvareni faktur, na druhem kompu mi to bezi normalne, po instalaci na tomto vsechny nazvy ukonu apod jsou v latince a do toho primichyny ruska pismena. Napr.: ikona na vytvoreni nove faktury - "Prázdná faktura" se ted zobrazuje jako "Prбazdnб faktura". A ted jsem sla podle rady kolegy: Control Panel -> Regional and Language options -> Advanced -> "Language for Non-unicode programs" Je tam nastavena anglictina a nemuzu zmenit na cestinu, chce to po mne CD: "Windows XP Professional CD"

Zkusila jsem to a narazila na toto: Control Panel -> Regional and Language options -> Advanced -> "Language for Non-unicode programs" Je tam nastavena anglictina a nemuzu zmenit na cestinu, chce to po mne CD: "Windows XP Professional CD" a ja ji nemam

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru