Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows inslovaný do VHD - a jeho obnova

Zdravím,
kamarádovi spadl notebook, vůbec nešel zapnout windows vista. Řikám si bez problému zazálohuji a přeinslaluji Windows. Zálohu provádím tak že spustím livecd linux feroda 13 a data okopíruji na externí hardisk. Ale při kopírování jsem si všiml. Že widnows není naistalován klasicky ale do jednoho souboru VHD. Něco jsem si o tam na netu zjišťoval ale nikde jsem se nedostal k tomu jak takový systém obnovit ( vytáhnout z něj data která byla např na ploše). A to je ta otázka jak mám ty data z toho jednoho souboru dostat. A taky jestli opětovně instalovat winodows do souboru VHD, nějaký důvod k instalaci na notebook musel být. PS: pokud jsem se v předcházejícím textu dopustil nějakého omylu tak budu rád když ně opravíte, moc o tomto nevím. Po pravdě setkal jsem se tím až teď. Díky

Předmět Autor Datum
To zni zajimave (az neuveritelne..) Mohl bys nam dat nejake screenshoty z tvoji Fedory jak pristupuj…
Alfonz.SPO 26.11.2011 11:59
Alfonz.SPO
Vista do VHD..? Tezko, to jde pouze az od W7 a WServer 2008. VHD soubor bys normalne vykopiroval a…
Abox 26.11.2011 12:08
Abox
Omlouvám se Vistu tam vlastně měl, pak ho měl na opravě a tam mu dali 7 ale už nejspíše s tím VHD ji…
Honza73 26.11.2011 12:36
Honza73
Vyhody, nevyhody, to je tezke... http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php? f=40&t=6566 Vyh…
Abox 26.11.2011 13:20
Abox
Možná by pomohlo http://www.howtogeek.com/51174/mount-and-unmount-a -vhd-file-in-windows-explorer-vi… poslední
MM_tank 26.11.2011 13:56
MM_tank

To zni zajimave (az neuveritelne..)
Mohl bys nam dat nejake screenshoty z tvoji Fedory jak pristupujes ke kamaradove Windows, ktere jsou nainstalovany v podobe jednoho VHD souboru ?

Omlouvám se Vistu tam vlastně měl, pak ho měl na opravě a tam mu dali 7 ale už nejspíše s tím VHD jinak tady jsou screenshoty test . A tedy půjde to tak že naistaluji normálně win a pak ho ho virtuálně připojím, okopíruji potřebná data a je hotovo. Jáké tedy má výhody instalace do VHD?

Vyhody, nevyhody, to je tezke...
http://extrahardware.cnews.cz/forum/viewtopic.php? f=40&t=6566

Vyhody/nevyhody - muzes mit na PC vice systemu, pri startu PC si jenom vyberes, ktery chces spustit. Nemusis nijak rozdelovat disk, carovat s partisnami a pod. Muzes nechat stary system, a k tomu priinstalovat novy. Pozor, neresim tu licence. To neni muj problem. Oproti virtualnimu PC to jede na fyzickem HW. Zalohy spocivaji v tom, ze zkopirujes pouze jeden VHD soubor....atd.
Ano, muzes normalne nainstalovat W7 a pak pod nim pripojit ten VHD soubor, a presypat data. Z druhe strany - pokud prijdes o ten VHD soubor, prijdes o vse, pokud nemas ty data jinde.
K tem fotkam, vetsi by nesly? - myslim si, ze vidim dobre, ale na tech fotkach prd.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru