Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Windows nelze nainstalovat ("Instalační program nemohl vytvořit nový systémový disk....")

Dobrý den,

při pokusu instalace Windows 7 na zformatovaný disk ze zobrazuje "Instalační program nemohl vytvoří nový systémový oddíl nebo najít již existující oddíl. Podrobnosti najdete v souborech protokolu intalačního programu." Před pár dny jsem ho tam nainstaloval normálně, jenom systém šel po nějáké době hrozně pomalu (asi po dnu až dvou, když jsem ho převezl do bytu mého kamaráda), ale včera zase šlapal rychle. Zkusil jsem prověřit SMART, diagnostiku v HD Tune, vše v naprostém pořádku. Systém byl nově naistalovaný, s cracknutým antivirem, tak mě napadlo jestli to není tím (respektivě virem, které v cracknutých antiverech tradičně bývají-a pak jsem vygooglil, že skutečně jeho název byl flat-nějáká číslo).
Napadá mě jestli není přeci jenom vadný disk, ev. řadič na základní desce.
Předem děkuji za pomoc.

Předmět Autor Datum
sformatuj ten disk znova ale nejakou boot srandou :-D ale predtym bych zrušil aj jeho pripadne delen…
wwxww 16.06.2014 10:11
wwxww
v první řadě to chce disk kompletně smazat pomocí nějakého shredderu (např. na UBCD jich pár je), ab…
touchwood 16.06.2014 10:18
touchwood
Už to funguje, zapoměl jsem v USB flashku :) Děkuji všem za příspěvky, přístě si dám určitě větší po…
jirakst 16.06.2014 10:28
jirakst
OMG.. :-) poslední
touchwood 16.06.2014 10:33
touchwood

sformatuj ten disk znova ale nejakou boot srandou :-D ale predtym bych zrušil aj jeho pripadne delenie ak ma(pred tym samozrejme potrebne presunut na iny disk...) proste bude len taky ako sa predava

čo tam bolo predtym? ta ista verzia win alebo ina? 64bit si roby svoj 100Mb zavadzač

v první řadě to chce disk kompletně smazat pomocí nějakého shredderu (např. na UBCD jich pár je), aby se zamezilo pravděpodobnému výskytu rootkitů. Pokud bylo použito nějakých hokuspokusů s cracky, je možné, že disk je už šifrován nějakým ransomwarem (to by vysvětlovalo i tu dočasnou pomalost), a i proto se windows "neumějí" nainstalovat na disk, jehož strukturu nechápou.

P.S.: nabídky na skládání PC bych si nechal na později, až toho budeš umět víc. ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru