Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows7 se nepřipojí k DNS ale XPčka ano...

Dobrý den, jak už píšu v popisku tak z Win7 se nepřipojim k internetu. Když spustim diagnostiku sítě tak mi to vyhodí toto.
Ovšem párkrát se mi podařilo připojit, ale po chvíli nebo po restartu už to zase nejede a mam v připojení žlutej vykřičník. Když ale na stejnym PC spustim XPčka, který mam jako záložní systém, tak internet normálně funguje (respektive až po tom co dám "opravit připojení") ale v sedmičkách prostě nepomůže nic, přitom oba systémy si vyhledávají IP a DNS automaticky a když dám "podrobnosti" tak všechny adresy jsou stejný. Takže moh by mi někdo prosim poradit jakej je rozdíl mezi způsobem jak se připojujou do sítě XPčka a sedmičky, popřípadě mi říct jak to mam vyřešit?

Předmět Autor Datum
no dobře, ale já bych rád věděl, co praví nslookup, zda se dá pingnout na bránu, DNS server, ip adre…
touchwood 01.04.2010 17:37
touchwood
No tak s nslookup neumim pracovat tak sem udělal pro jistotu screen, pingnout jde všechno jak v XP t…
InfliktedVoice 03.04.2010 09:49
InfliktedVoice
nslookup se ovládá jednoduše, pro vyhledání A záznamu www.seznam.cz: 1. spustíš nslookup 2. zadáš s… poslední
touchwood 03.04.2010 10:10
touchwood
měl jsem stejný problém, router Zcom WA-2204A-TX.poslední FW. XP v pohodě po instalaci WIN7 stejně j…
netz 02.04.2010 12:42
netz

no dobře, ale já bych rád věděl, co praví nslookup, zda se dá pingnout na bránu, DNS server, ip adresu v netu apod. Pokud tam máš žlutý vykřičník, znamená to, že jsi nejspíše vůbec neobdržel IP adresu.

tyhle spektákly a černokněžníky jsou pro BFUčka, kterým to je stejně jedno, protože tomu nerozumí.

měl jsem stejný problém, router Zcom WA-2204A-TX.poslední FW. XP v pohodě po instalaci WIN7 stejně jak popisujete. Trápil jsem se s tím dlouho DHCP přidělil vše korektně, ale WIN7 s ním potom odmítaly komunikovat. Někdy se to rozjelo, ale po restartu PC ten žlutý trojúhelník. WIN7 odeslaly požadavek, ale router na ně "prděl". Při pevné IP ve WIN7 bylo vše OK. Vyřešil jsem to výměnou routeru za D-Link a je po problému.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru