Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Wine (v Linuxu) a rozlišení her - oříznutý obraz

Mám Ubuntu 10.04 a v něm nejnovější wine 1.3
Když v něm spustím nějakou hru (testoval jsem Fallout, NFSCarbon, Atomic Bomberman), tak to všechny zobrazí v takovém rozlišení, že je spodní část obrazu uřízlá/jakoby pod obrazovkou - takže není vidět.

Ḧrál jsem si s nastavením zobrazení ve wine a jediné "řešení" které funguje, je nastavení emulovaného desktopu s nižším rozlišením, než mám teď v Ubuntu (1360x768) - což je ale dost nepraktický, protože se to zobrazuje v okně a rád bych hrál ty hry ve fullscreenu.

Možná to má něco společnýho s tím, že mám rozlišení v Ubuntu v poměru stran 16:9 (i když nevím, na druhym poči s Windows mám taky 16:9 a jedou tam hry v klidu). Navíc s rozlišením v Ubuntu jsem si hrál (zkoušel jsem i tragický 800x600), ale výsledek stejný.

Nevadilo by mi, kdyby u těch her byly po stranách černé pruhy, hlavně aby to nic neořezávalo. Nějaké řešení? Už jsem bezradnej a nechce se mi jen kvůli hrám zase přecházet na wokna :\

Předmět Autor Datum
Tak ještě pro doplnění - tu samou verzi Ubuntu a téměr tu samou verzi Wine + tu samou verzi Atomic B…
Horac 01.08.2011 21:56
Horac
Reseni problemu neznam, ale pokud to nevyresis, tak zkus dat jeste sanci nejakemu rozumnemu distru (…
RedMaX 01.08.2011 21:57
RedMaX
No, dobře, tvou radu si shovám do zásoby, až selžou všechny ostatní pokusy :) Ale na Ubuntu bych to…
Horac 01.08.2011 22:04
Horac
No prave, jiny HW a uz jsou problemy, v tom prave vidim Ubuntu jako problemove.
RedMaX 01.08.2011 22:23
RedMaX
Dirci? :)
Horac 02.08.2011 11:58
Horac
Pokud ma integrovanou shitku od Intelu (jako ja), tak se muze s distrama stavet na hlavu. Jedine ovl…
JR_Ewing 02.08.2011 12:23
JR_Ewing
pokial som ho dobre pochopil, s tou integrovanou intel mu to ide bez problemov... Ja mam notebook s… poslední
Qet 02.08.2011 12:41
Qet

Tak ještě pro doplnění - tu samou verzi Ubuntu a téměr tu samou verzi Wine + tu samou verzi Atomic Bomberman mám na notesu a tam se to zobrazuje dobře - tedy žádné oříznutí.

Rozdílné jsou jen grafické karty (+samozřejmě ovladače na ně). Na počítači, kde se problém vyskytuje, mám geForce 6200 a "origo" nVidia drivery. Na notesu jakousi integrovanou shitku od Intelu, ovladač teď nevím, ale asi to není důležitý, problém je v tom druhém počítači.

Reseni problemu neznam, ale pokud to nevyresis, tak zkus dat jeste sanci nejakemu rozumnemu distru (napr. Fedora), ja mam Ubuntu 10.04 u rodicu a je to smejd, z niceho nic prestal hrat zvuk a at konfiguruju jak chci, ani si neskrtnu, jak budu mit cas, tak tam pujde asi taky Fedora nebo nejake jine bezproblemove distro. :-/

Pokud ma integrovanou shitku od Intelu (jako ja), tak se muze s distrama stavet na hlavu. Jedine ovladace, ktere funguji jsou od X.org a intel nejak neplanuje rozsirit podporu pro linux. Je to sracka, a ve wine ma znacne potize.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru