Avatar uživatele
zvonisek

Co se stane s duší (energií) zemřelého? Převtělí se někam?

Docela mě to zaskočilo.

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? hapiky, Sebevědomí před 2288 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
hapiky

To je otázka pro samotného Boha .Nevíme jako lidstvo o tom nic, jen se domníváme, či máme jen nepřímé důkazy. Nejpřijatelnější je hypotéza, že mysl(duše) se odebere do jiné dimenze, proto nám nemůže o tom podat žádnou zprávu.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Sebevědomí

Kdo ví. Teorií je hodně. Někdo věří v nebe, že se duše odebere do nebe. No a někteří věří, že se duše vtělí do nového těla, podle zásluh z minulých životů. To vědí jen ti mrtví. Já jsem jednou zažil mimotělní zážitek. Když jsem opustil svoje tělo zažil jsem něco nečekaného, extatický pocit. Řekl bych, že po smrti lidské schránky něco je. Posmrtný život. Řekl bych, že duše je nesmrtelná. Pouze obýváme naše lidská těla. Jsme jen shluk atomů, které drží při sobě. Ale jist si býti nemohu, protože jsem stále živý. Mohl to být jen překrásný sen, který byl procítěný každou buňkou. Pátral jsem po tom svém zážitku a shoduje se s astrálním cestováním. Ale je to jen těžko uvěřitelné pro toho kdo to nezažil. Každý zjistí pravdu, až umřeme. Takže žiji dál, dokud můžu, ale nemám strach ze smrti. Snažím se žít dobrý život. Konat dobro v naději, že se po smrti dostanu do nebe. Mír.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
ivzez

Ne.
Duše se nemůže převtělit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Smackdown

Když tělo zemře, odchazí z těla Energie, která dokáže i zabouchat do zdi že začne blikat lustr nebo rozsvítit světlo (zmáčknutí vypínače) ale co se děje dále stou Energii to nevim, a nikdo neví.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
klumprt

Rozptýlí se beze zbytku a zanikne.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Viz. Smackdown. Zákon o zachování energie existuje.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Roman71

Jelikož už od prvního projevu vzpoury proti Bohu žijeme ve zděděném hříchu, naše duše (v biblické řeči živý tvor) umírá a zaniká.

„Z prachu zemské půdy jsi byl vzat, a do prachu zemské půdy se vrátíš.“

Jinými slovy – ze stavu neexistence opět do stavu neexistence.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
hapiky

Roman71: Když smrtí člověk celkově zaniká, proč za nás tedy Ježíš zemřel na kříži? Všechno překrucujete k obrazu svému(svědků J.) Ježíš za nás zemřel, aby ti kdo v něj z´věří nezemřeli, ale měli život věčný!

před 2287 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Roman71

Hapiky, četl jste Bibli?
Je to tam jasně vysvětleno. Do nebe jde podle knihy Zjevení pouze přesně daný počet Božích služebníků. Jinak se výkupní oběť vztahuje i pro vzkříšené k pozemskému životu. Podle Bible jsme po svých předcích (Adamovi a Evě) zdědili hřích – nedokonalost, a jediný, kdo nás mohl vykoupit byl dokonalý Ježíš.
Ono totiž nikde v Bibli není napsáno, že jdou do nebe všichni zemřelí, a stejně tak není nikde v Bibli napsáno, že by lidská duše byla nesmrtelná.

Všechno překrucujeme? A nějaký konkrétní důkaz?
Rozdíl mezi námi a ostatními náboženstvími je ten, že vše vysvětlujeme přímo z Bible a NE podle katecheze nebo církevních nauk. V tom je zásadní rozdíl :) Mimochodem, přečtěte si ve své Bibli 5.Mojžíšovu 21.kapitolu a verše 22.a 23, srovnejte si je ve své Bibli s dopisem Galatským 3.kapitola, 13.verš a napište mi, co jste objevil..

před 2286 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek