Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno XML a jeho editace

Ahoj,
znalce bych tímto chtěl požádal o konstruktivní funkční radu(možná dohoda na fakturu) ,jak "nějak" jednoduše vyřešit:
skladové karty vyexportuji do xml,struktura dat(vzorovou mohu kdykoli přidat) ale není vhodná na to,abych to takto přímo za pomoci accessu nebo excelu dostal do sloupcového stavu a mohl s tím pracovat,především potřebuji ladit přepočty mezi cenami.A samozřejmě i zpětný proces-po požadovaných úpravách zase do xml.
V současnosti to nechám rozložit na jednotlivé tabulky v Accessu(2007),ty pak ručně po úpravách sloučím a importuji do Excelu(2007)a takdále,až opět vytvořím xml.
Díky.

Předmět Autor Datum
Ak som dobre pochopil, tak Access používaš iba ako pomôcku v medzikroku pri importe/exporte dát z XM… poslední
los 06.11.2011 23:47
los

Ak som dobre pochopil, tak Access používaš iba ako pomôcku v medzikroku pri importe/exporte dát z XML do Excelu a naopak, takže by sa dal z celého procesu vylúčiť.

Ak sú tie dáta také zložité, že na ich úpravu potrebuješ Excel, tak bude najjednoduchšie napísať jedno makro pre import dát priamo z XML súboru a druhé makro pre ich export. Excel podporuje aj nejaké mapovanie XML do zošita - možno by to stačilo.

Ďalšia možnosť je napísať špecializovanú aplikáciu, ktorá bude podporovať požadované úpravy. Či je táto možnosť vhodným riešením, závisí od konkrétnych požiadaviek na úpravu dát. Tá aplikácia môže byť buď desktopová alebo webová - ideálne asi offline HTML5 aplikácia.

Ak máš záujem o vytvorenie takej aplikácie, môžeme to prebrať cez súkromné správy (alebo e-mail v mojom profile). V tom prípade budem potrebovať podrobnejšie informácie (vrátane predpokladanej výšky finančnej odmeny), aby som sa vedel rozhodnúť, či sa do toho pustím alebo nie.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru