Avatar uživatele
sesednizkola

Co se stane s podnikanim, kdyz se zmeni na zivnost vazanou a nemam pozadavky?

Treba nove musim mit maturitu, ale nemam ji. V oboru jiz podnikam. Co se pripadne stane s mymi zamestnanci, majetkem psanym na firmu? Odvedou me hned po silvestrovske pulnoci v poutech do zalare pro neopravnene podnikani, nebo budu mit nejaky ten rok si ji dodelat? Preci je blbost, aby sikovny podnikatel musel najednou jit nejam zametat. Mam docela brouka v hlave.

A nemuze pak nejak firmu rozkrast? Prodat majetek, vytahnout penize z uctu.. kdyz je srocko psany na nej?

Zajímavá 0 před 2870 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Nevíme, co máš za živnost, ale u mnoha vázaných živností to lze řešit tak, že si najmeš garanta, který patřičné vzdělání má.
Firma neni psána na něj, ty zůstáváš majitel a on je jen garant, který by měl hlídat, aby vše bylo v pořádku podle profese. Je celkem běžné, že garant se příjde občas odívat, jednou za týden , nebo jednou za měsíc. Měl by hlídat profesionální standarty.

Upravil/a: Drap

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
McArthur

Nepanikařil bych. Maturitu si lze dodělat a obvykle stačí, když zahájíte studium, které k potřebné maturitě povede. Podnikat můžete dál. Jen na Živnostenském úřadě předložíte doklady, že se vzděláváte.

Další možností je, že v oboru pracujete potřebně dlouhou dobu. Když to doložíte (stačí platnost živnostenského listu), tak to má stejnou váhu, jako vlastní studium.

Možností je i garant zmíněný Drapem. Pokud Váš kamarád potřebné vzdělání má, tak s ním zaběhnete na Živnostenský úřad, on tam podepíše souhlas a úřad ho následně zapíše do Vašeho záznamu o živnostenském podnikání. Je obvyklé, že garanta platíte formou dohody o provedení práce nebo mu dáte jinou smlouvu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Finance a podnikání