Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Z ceho a jak vyrobit kazetu do drevenych dveri

Zdravim,
chtel bych se zeptat - kdyz bych si chtel vyrobit dvere (masivni, interierove), z ceho a jak vyrobit tu vyplnovou kazetu (zajima me jen reseni ze dreva, zadne MDF desky a podobne zalezitosti). Horni frezu mam, jen nevim cim bych to tak ofrezoval (ty okraje), preci jen to ofrezovani mi pripada pomerne siroke.
A pak taky nevim jestli sparovka 18 mm neni moc tlusta, i kdyz do dveri tloustky 40 je to asi v pohode coz... zajima me neco takoveho jako tady http://www.drevoonline.cz/drevoonline/eshop/13-1-D vere-a-zarubne/0/5/234-Dvere-vnitrni-dvoukazetove- 70-197-leve

predem diky vsem

Filip

Předmět Autor Datum
Neporadím, dám odkaz. Jestli jsi na dřevo tak si projdi: uvod www.truhlarime.cz
čumil_old 29.10.2013 19:39
čumil_old
Ofrézované to je, ale na spodní frézce. Ta zvládne větší nástroje.
Robisek-1980 30.10.2013 07:12
Robisek-1980
hmm, tak tu nemam, to jsem asi v loji. nejaka "bastlirova" alternativa?
filuna 30.10.2013 09:30
filuna
Třeba několikrát postupně použít horní frézku, pak hoblík, dláto, následně brusku? Myslíte, že zvlád…
Robisek-1980 30.10.2013 11:35
Robisek-1980
Jestli nemáš bohaté zkušenosti z obrábění masivu a prací s nim, tak si ty dveře radši kup. Věř mi.
Matyas xl 30.10.2013 11:58
Matyas xl
Noo, ja bych ty dvere i koupil, tedy presneji receno jsem to uz i udelal. Ale za pul roku jsem je re…
filuna 30.10.2013 12:22
filuna
voila, ze me to nenapadlo hned, ze by se to dalo proste ofrezovat postupne! Nekdy clovek proste to n… poslední
filuna 30.10.2013 12:57
filuna

Noo, ja bych ty dvere i koupil, tedy presneji receno jsem to uz i udelal. Ale za pul roku jsem je reklamoval, pac se to kroutilo, zkosili se (strana u kliky spadla cca o 1 cm dolu). Dali mi novy, mam je dva mesice a uz se rozklizuje ram a zase se to krouti. Oni to delaji z nejakeho asi ne poradne proschleho dreva a navic z me naprosto nepochopitelneho duvodu tam davaji asi zatracene malo lepidla, jinak tomu nerozumim.
Abyste rozumeli, jde o dvere na chalupu, takze to nemusi byt zadne hifi. Kazdych par let je tam voda (rozumej povoden). Ja je vetsinou vysadim a zvednu, ale nekdy treba muzu byt na dovolene, na sluzebce atd a moje draha zena dvere vysazovat a zvedat asi nebude. Takze to musi byt masiv. A musi to byt levne, protoze nic draheho nema smysl tam davat. Tohle byly dvere z Obi, ze nejakych myslim 1500. Na vystavu rozhodne nejsou, ale pro svuj ucel by stacili. Mam troje a vsechny tri maji problem. Doje jeste jakztakz dam, jen se v te stredni rozpere rozklizili a roztahly - tak jsem ofrezoval a zatim to jde. Ty treti uz podruhe prekrocili mez moji tolerance.

No a protoze jsem si sam vyrobil kuchynskou linku vcetne dvirek (viz obrazky), nabytek synovi do pokoje, tedy postel, stul a dvojskrin opet vcetne dveri tak urcite zkusenosti mam. Jenze jen takove amaterske. Jsme samouk, vicemene jen pokus omyl. Vypln delam z palubek. Na chate je to ok, ale ta zadni strana neni nic moc, palubky s hladkou zadni stranou jsem ale nesehnal. Ted u te skrine jsem vypln delal ze sendvice palubky a pod tim preklizka, to uz je hezci. Ale na ty interierove dvere by to chtelo neco lepsiho. Ja bych se do toho ani nepustil, ale zena kdyz videla jak zase nadavam, jak to ti sulini ve fabrice delaj humpolacky, tak mi rikala, kdyz uz si delam vsechno sam, tak proc neudelam dvere. No a ja si rek - to je fakt, proc vlastne? ;-)

Takze toliko me duvody a zkusenosti. Uplny zacatecnik nejsem, ale nemam truhlarskou dilnu. Je mi jasne ze potiz bude i s cepama na ramu, pocitam ze spoj na kolicky by asi nebyl uplne to nejlepsi, i kdyz... Kdyz tam dam tri a partu lepidla, tak se to nehne ani nahodou. A co se tyce roviny, tak to jsem nakonec prisel na to, ze nejdulezitejsi je mit ty pricniky (no proste ty vodorovne casti ramu) uriznute presne kolmo na vsechny strany. S tim jsem si dlouho lamal hlavu, pac stolni pilu nemam, ale uvaril jsem si takovy lyziny na mafla a funguje to jako vino.

Takze ted uz jen tu vypln a muzu zkouset. Nic horsiho, nez ze se mi to nepovede, se asi nestane...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru