Avatar uživatele
bolak

Z jakýho důvodu je tenisová síť při zápase uprostřed nižší než na krajích? Je to kvůli podání?

Na školním hřišti jsme to měli natažený podobně i na nohejbal, ale my měli línýho školníka a nechtěl nám to dotáhnout.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, aramah, Andělé, johana 56, briketka10, anonym před 4043 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
annas

Odpoveď byla označena jako užitečná

Síť dělí hřiště na dvě poloviny. Přesně v polovině protíná delší strany hřiště. Je natažena mezi dvěma sloupky a uprostřed přitažena k zemi vhodným kusem materiálu (říká se mu wimbledon). Výška sloupků je 1 yard a 6 palců (1.07 m), prostředek sítě je wimbledonem snížen na výšku přesně 1 yard (0.91 m).


Histore tenisu.
V prvních letech po vzniku hry docházelo k překotnému vývoji hry. Nejdříve se tenis hrál pouze od základní čáry a podávalo se zespodu. Hra byla velmi zdlouhavá. Avšak od zahájení wimbledonských turnajů vymýšleli nejlepší tenisté nové technické prvky. S.W. Gore, který byl vítězem prvního Wimbledonu, používal už v roce 1877 hru na síti (voleje). Bratři W. a E. Renshawovi následně značně zdokonalili volej a podání. Kromě toho zavedli také smeč. Další tenista, P.F. Hedow účinně znesnadňoval protivníkovi hru u sítě velice dobře umístěnými loby. Podání se silnou rotací začali používat H. Ward a D.F. Davis, zakladatel daviscupové soutěže. Tyto technické novinky vyvolaly vlny odporů a protestů konzervativních Angličanů, takže se vážně jednalo o zákazu voleje a smeče.

Nakonec zvítězil názor, že útok má v tenise opodstatnění a že obohatí hru. Proto také byla v roce 1883 snížena výška sítě na 91 cm uprostřed sítě. Tenis se dále zdokonaloval zejména v podání a hry u sítě – první počátek útočného pojetí hry. Byly používány kombinace prudkých přímých úderů se stopboly se spodní rotací.

http://tenis.club­.horice.sweb.cz/his­torie_tenisu.html

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?fcoop Nahlásit

Otázka nemá žádné další odpovědi.



Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek