Avatar uživatele
anonym

Z jakýho důvodu má vetšina podnikatelů a sportovců trvalé bydliště v Monaku nebo v zemích daňových rájů?

Děkuji.

Zajímavá 0 před 2493 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
JájsemRaibek

Pokud by měl zde v ČR platit 15% daň, tak z příjmu jednoho milionu je to stopadesát tisíc daných státu. Jakmile má bydliště např. v onom zmiňovaném Monaku, platí daň tam a protože tam se daň neplatí, ušetří oněch 150.000,–Kč. A to je jen z jednoho milionu. Teď si vem, když má zdanitelný příjem třeba deset milionů.

Na duhou stranu je to nefér, protože po nás (myšleno po ČR) chce, aby bylo dostupné to a to, aby zde měl výhody atd., ale žádný peníz do státní kasy nedá.

Ono stačí, když má někdo ať už z jakýchkoli důvodů sídlo firmy v Praze a přitom dělá na vesnici. Vesnice z jeho firmy nemá daň žádnou, ale naopak má jen výdaje, protože on si prosazuje, že by to chtělo zřídit nebo opravit infrastrukturu – silnice, protože k němu jezdí dodavatelé a odběratelé atd.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?ivzez Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Jiří Bohumil

Vždyť to máš ve své otázce. Jde o daňový ráj, takže se zde neplatí žádné daně. A proč platit, když to není nutno. A je to tam legální. A divím se Babišovi, že se nevykašle na politiku a nepřestěhuje se taky tam. Měl by klídek a pohodu a nikdo by se po něm „nevozil“ !:-)

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
Drap

Z důvodu úspor.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
autacek

Protože jsou vyčůraní a nechce se jim platit daně, jak každému jinému smrtelníkovi.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek