Avatar uživatele
bolak

Z jakýho důvodu se zakrývaj obličeje zatčenejm a obviněnejm v novinách a ve zprávách?

A jaký jsou pravidla, komu všemu se může udělat z ksichtu mozajka a komu už ne? A co jména, ty se taky někde nesměj uvádět celý? Co když tam něčí jméno uvedou, a bude mít čirou náhodou stejný jméno jako mám já, bude pocházet ze stejnýho města a pak mu v televizi rozmazaj obličej, jak mám pak všem okolo vysvětlovat že nešlo o mě?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56 před 4039 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Matthew

Jediný rozumný důvod co mě tak rychle napadnul je, že možná dotyčný se může dostat na kauci ven a být souzen na svobodě. (stejnak se většinou alespoň v okolí ví o koho jde). Potom po těch hrůzných činech kdyby se ukazovalo okoho jde by se nejspíš mohlo stát, že se někdo na dotyčném vyřádí a v horším případě i na jeho rodině. PS: tímhle příspěvkem nechci vůbec chránit kohokoliv, kdo se dopustil nějakého ohavného činu, nejradši bych jim přál jako teď v případu 15 leté holky, úplně to samé, co provedli oni jí !!!

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Drap

Kvůli utajení a ochraně osobnosti.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
zjentek

to je ale celý princip posluhovačů zákona- nebezpečných se bát a slušným to spočítat. Takhle to alespoň později nikdo nepřijde spočítat jim.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
led

Zverejnenie mena a tváre možno len po súhlase príslušného súdu na základe rozsudku. To, čo zverejneným robia médiá a papparazzi, je popretie ich zákonného práva na ochranu osobnosti. Nie je to len pri zločincoch, týka sa to aj obetí.
Profesie, ktorých zamestnancov možno zverejňovať sú vymenované v zákonoch o týchto profesiách. Napríklad politik, hasič pri zásahu, uniformovaný policajt,…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

To proto, abychom tě nepoznali!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek